Lassan két éve tart és a végéhez közeledik a József Nádor téri mélygarázs építése, és kezdődhet a letarolt park helyreállítása. Az első, részleteket is mutató tervek szerint két díszes szökőkút is kerül a térre, egy Zsolnay és egy Herendi.

2016 tavaszán indult meg a tér átalakítása, aminek első lépéseként az összes itt található – 24 darab – fát kivágták, illetve elvileg kettőt átültettek. Azóta az 525 férőhelyes mélygarázs építése zajlik a WHB Csoport kivitelezésében, de az ígért 2017-es befejezés helyett még mindig az építési munkálatok zajlanak. Az V. kerületi önkormányzat ezek befejezése után veheti át a helyszínt területrendezésre, aminek része lesz a park kialakítása is.

Bár azzal kapcsolatban vannak fenntartásaink, hogy a leírásban szereplő, a legfelső réteget fedő 2,5 méteres földrétegben ugyan milyen fák tudnak majd megélni, de elvileg a parkosítás részeként 51 új csemetét ültetnek. Valamint az önkormányzat tájékoztatása szerint a téren helyet kap két újdonság is: az ország leghíresebb porcelángyártó manufaktúráinak egy-egy kútja: egy Zsolnay és egy Herendi szökőkút is. 

Míg a Zsolnay Herkules-kútja egy klasszikusabb, az országban máshol is fellelhető típust testesít meg, addig a Herendié kicsit futurisztikusabb lesz, a maga Élet fája fantázianevével. Az ágak végein levő termés szerű alakzatokat belülről megvilágítják majd, és a kutat övező medencében habosító fúvókák mozgatják a vizet, ezzel egy egyedi játékos megjelenést adva a műalkotásnak. A herkulesfürdői Zsolnay-kút mása 4 méternél is magasabb lesz, de szintén érdekes díszvilágítást kap majd.

Az önkormányzat célja, hogy a kutakkal bővüljön a belváros turisztikai szempontból is kiemelt látogatóhelyeinek száma, és  az idelátogatók köztéri modern formában is találkozhassanak a hungarikumokkal. A park végleges formája a tervek alapján ősz végére készül el.