Tegnap lezajlott az ünnepélyes díjátadó a Katona József Színházban, ahol kiderült, melyek lettek a 2017-es év legnépszerűbb projektjei és ki kapta a legtöbb szavazatot. Mutatjuk a nyerteseket.

A Highlights of Hungary weboldalán januárban bárki szavazhatott a jelöltekre. 55 kiemelkedő kulturális, társadalmi vagy művészeti kezdeményezésre lehetett voksolni idén, olyanokra, amelyek a 2017-es évet meghatározták vagy pozitívan befolyásolták. A szervezők célja az volt, hogy felhívják a figyelmet azokra a kiemelkedő kulturális, társadalmi vagy művészeti kezdeményezésekre a tavalyi évből, amiket egyediségük miatt mindenkinek érdemes megismernie. A nagydíjat ezúttal a győri Tailorland BMX-park kapta meg.

2017 legegyedibb projektje így a közönség véleménye szerint az a BMX-park lett, amit Szabó Konrád profi BMX-versenyző saját indíttatásból épített 3 éven keresztül és egyéni döntésből készült el fiatal sportolók gyakorlására. Idén először a Highlights of Hungary kurátorai is díjaztak egy jelöltet, a Göncruszkán indított közösségi méhészkedési kezdeményezés volt az, amely elnyerte a közös díjat. Ezt a falu református egyházközsége indította útjára a helyi oktatás támogatására.

A szavazás második legtöbb voksát a régóta alkotó Parno Graszt zenekar kapta meg. Az első tíz helyezett között találhatunk virtuális kutyaétlapot, orvosi eszközöket újrahasznosító programot, pilisi meseházat is, de az Arany Medve-díjas Testről és Lélekről vagy az általános iskolások zenei nevelését újradimenzionáló Füri ZeneTér is bekerült az első tízbe.

A Highlights of Hungary 2017 első tíz helyezettje:

  1. Tailorland
  2. Parno Graszt
  3. Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa Brand Projekt
  4. Gemenc film / Árterek világa
  5. Vigyél Haza Alapítvány / Virtuális kutyaétlap
  6. Random Trip
  7. CCE // weCARE orvosi eszközprogram
  8. Őrfi József / „Meseház” a Pilisben
  9. Testről és Lélekről
  10. Füri ZeneTér