Tavaly ilyenkor annak örülhettünk, hogy az European Festival Awardson a Sziget kapta a fellépők kedvenc fesztiváljának járó díjat, idén viszont – 2015 után ismét – úgy ítélték, hogy 2017-ben az Óbudai-szigeten gyűltek össze a legjobb előadók. A legjobb line up-ért járó kitüntetést olyan konkurensek elől sikerült elhalászni, mint a dán Roskilde, a romániai Untold vagy a szlovák Pohoda. Azonban később kiderült, hogy még ennél is több okunk van ünnepelni.

Kilencedik alkalommal szálltak ringbe Európa fesztiváljai az European Festival Awards elismeréseiért, tegnap este a gröningeni Eurosonic Noordeslagon pedig megvolt az eredményhirdetés – és a Sziget diadalmenete szerencsére idén is folytatódott. Eddig kétszer sikerült elhódítani a nagyfesztiválok kategóriájában az első helyezést, ami mellé tavaly a fellépők kedvenc fesztiváljának is megválasztották. Idén viszont két év után ismét a legjobb line up-pal rendelkező rendezvénynek járó kitüntetéssel térhetnek haza a szervezők, olyanokat utasítva maguk mögé, mint a Roskilde vagy Lowlands. De az alapítók nem csak ennek örülhettek: a Sziget egykori programigazgatója, Szép Fruzsina kapta meg a szakmában végzett elkötelezett és minőségi munkáért járó, The Award for Excellence and Passion 2017 díjat! Ezek után már alig várjuk, hogy az idén augusztus 8. és 15. között – immár huszonhatodjára! - megrendezett felvonásra kiket jelentenek majd be elsőként.

Emellett kiemelnénk még, hogy az év újoncának járó díjat az a Rag'n'Bone Man kapta, aki május 4-én Budapesten is fellép, a Papp László Sport Arénában.