A kis elefántborjú ma hajnalban jött a világra, ő és az anyukája, Angele is jól van.

Ma hajnalban megszületett a kiselefánt a Fővárosi Állat- és Növénykertben, melynek jövetelét már nagyon sokan várták. A látogatással még kicsit várnunk kell, egyelőre ugyanis csak a gondozók és az állatorvosok láthatják őt, mert még a legnagyobb nyugalomra van szüksége. Az anya és a kisborjú is egészséges. Azt, hogy Angele, az anyaállat borjat vár, már februárban bejelentette az Állatkert, ahol egyébként 1875 óta foglalkoznak elefántok tartásával, az első budapesti elefánt egy afrikai elefánt volt.

Angele, az anyuka 2001-ben született, és 2010. szeptember 29-én érkezett Budapestre, az egy évvel idősebb Assam, az apa a Chesteri Állatkertben látta meg a napvilágot . Angele és Assam nászából már korábban is született egy elefántborjú, Asha, 2013 februárjában.

A mostani ellésről az Állatkert ezt az információt adta: „Az ellésre szerdán hajnalban, 3 óra 54 perckor került sor. Szerencsére minden rendben zajlott, és az újszülött nem sokkal később sikeresen lábra is állt. Asha természetesen élénken érdeklődik kistestvére iránt, ha azonban ez az érdeklődés már kissé tolakodó, Angele azonnal odébb tessékeli. A gondozók most arra várnak, hogy a kicsi megtalálja az emlőket és szopni kezdjen.” Az intézmény a kiselefánt iránt érdeklődő közönség türelmét kéri, ami nem lehet több pár hétnél, addig itt érdemes nyomon követni a kicsi fejlődését.