December 1-jétől péntek és szombat éjjel a szentendrei és a gödöllői HÉV is tovább jár majd, és beérhetjük vele az utolsó metrót.

Mint ahogy korábban megírtuk, péntek és szombat éjjel egy órával, azaz éjjel fél 1-ig jár majd a 3-as és a 4-es metró, a BKK ugyanis úgy döntött, igazodni fog a fővárosi bulizási szokásokhoz. Ehhez illeszkedik a H5-ös és a H8-as HÉV is, bővítik ugyanis a hétvégi éjjeli szolgáltatást ezeken a vonalakon.

A MÁV-HÉV Zrt. közleményben tudatta, hogy alkalmazkodva az M2-es metró pénteki és szombati üzemidő-bővítéséhez – december 1-jétől a hétvégi napokra hajló éjszakákon plusz 1-1 vonatot indít a H5-ös és a H8-as vonalakon Budapestről és a külső végállomásokról egyaránt, amelyek csatlakoznak az utolsó M2-es metró járataihoz. A H5-ös vonalon az utolsó vonat Szentendre állomásról 23:52-kor indul, amelyhez az utolsó M2-es metró csatlakozik a Batthyány téren a belváros felé. A Batthyány tér állomásról pedig 0:51-kor indul, amely az utolsó M2-es metróhoz csatlakozik a belváros felől.

A H8-as vonalon ez a következőképpen alakul: az utolsó vonat Gödöllő állomásról 23:59-kor indul, amelyhez 908-as éjszakai autóbusz csatlakozik az Örs vezér terén a belváros felé. Az Örs vezér tere állomásról 0:58-kor indul, amely az utolsó M2-es metróhoz csatlakozik a belváros felől. Ezek az utolsó vonatok egyébként szilveszter éjjel, vagyis december 31-ről a január 1-re hajló éjszakán is közlekedni fognak.

A H5-ös és a H8-as vonalak menetrendje elérhető itt.