Az 1885-ös Országos Általános Kiállítás Műcsarnokának épült, Zsolnay kerámiákkal gazdagon díszített épület felújítása már időszerű volt, a Liget legszebb épülete kritikus állapotban van. A tervek szerint a felújítás után 2019-ben Millennium Házaként nyitna újra, és a századfordulós Budapestet bemutató interaktív kiállítás kapna helyet benne.

A Városligeti park megújításának következő lépéseként a Liget Budapest Projektnek keretében elkezdik az Olof Palme-ház rekonstrukcióját. Az 1200 négyzetméter alapterületű épület csaknem 3 milliárdos helyreállítási munkái decemberben indulnak, melynek során figyelembe veszik az eredeti építészeti építészeti terveket. Ennek fényében eltávolítják az épületbe a későbbi korokban bekerült toldásokat és hozzáépítéseket, illetve a főbejárat is visszakerül a Hermina úti oldalra, ahol egy rózsakertet is kialakítanak, 5000 rózsatővel 2500 négyzetméteren.

Az elmúlt években leginkább mint a Kertem melletti épületet ismerték meg a legtöbben, de eredetileg Pfaff Ferenc tervei alapján az 1885-ös Országos Általános Kiállításra épült, mint Műcsarnok, de az intézmény hamar kinőtte az épületet, és átköltözött a jóval nagyobb Hősök terei múzeumba.

Utána volt Fővárosi Múzeum, de az ötvenes években működtek itt szobrászműhelyek, majd a Képzőművészeti Kivitelező Vállalat székhelye lett. A rendszerváltás után a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány tulajdonába került az épület, de nem igazán sikerült életképes funkcióval megtölteni az épületet.

A legújabb elképzelés szerint a helyreállított épület mint a Millennium Háza nyit majd meg, helyet adva a századfordulós “boldog békeidőket“ bemutató interaktív kiállításnak, egy korabeli hangulatot megidéző kávéháznak, valamint egy kisebb előadó- és konferenciaterem is lesz a mélyföldszinten. A kiállításnak része lesz egy hatalmas, több mint száz négyzetméteres városmakett, ami a kiterjesztett valóság technológiák segítségével kelti életre a századforduló Budapestjének minden apró mozzanatát és pillanatát. A decemberben induló felújítás előreláthatólag 2019 végéig tart majd.