A Városliget Hermina út felőli részén egy több mint 5000 négyzetméteres kutyafuttatót alakítanak ki, ügyességi játékokkal, medencékkel, kutyamosóval. A munkálatok most ősszel indulnak egy nagyobb parkrendezési projekt részeként, és előreláthatólag 2019 januárjára valósulhatnak meg.

Reméljük már egy kutyus sincs Budapesten, akiben a környék rossz emlékeket idéz fel, hiszen kicsit a sors fintorának is nevezhetjük, hogy éppen az elbontandó állatorvosi rendelők helyén épül fel az új játszótér a négylábúaknak, így az eddig kihasználatlan területet nem jut az ebek harmincadjára.  A tervek szerint a játszóteret 1,2 méter magas kerítéssel vennék körbe, és a forgalmas Hermina úttól egy 10 méteres parkos sáv választaná el és egy dús, bokros-cserjés növényfal.

Az Liget tájépítési fejlesztését megnyerő Garten stúdió a tervezési folyamat során többször egyeztetett a területet aktívan használó kutyásokkal, hogy a megszülető park minden tekintetben megfeleljen az igényeiknek. A játszótéren lesznek mindenféle terepalakulatok, ugró akadályok, szlalom pályák és ügyességi játékok, valamint labdázós részek. A látványterveken szerepel egy pancsoló is, a forró nyári napokra, valamint ígérnek nagyobb homokos felületet ásásra, és kutyamosót is. 

Az ütemterv szerint az elhagyatott rendelők bontási munkálatai hamarosan  megindulnak, és a park végleges tájépítészeti rendezése, a kutyás élményparkkal együtt, előreláthatólag 2019 telére készül el.