Különleges járművekkel és villamoson játszó zenészekkel ünnepli 130 éves jubileumát a fővárosi villamosközlekedés.

Nyílt napot tartanak október 7-én, szombaton a Szépilona kocsiszínben, ahol különleges és régi járművek is felvonulnak, és idén is járni fog a Dallamos villamos, amely szerelvényeinek mindkét kocsijában más-más, előadó zenél majd. Európában elsőként indult el belvárosban villamos, ami éppen 130 éve volt, az egy kilométer hosszú vonal 1887 őszén a Nyugati pályaudvar és a Király utca között épült meg.

Szombaton már reggel 8 órától utazhatunk több különleges villamossal is (436, 611, 2624, TW6000 és a KCSV7 villamosokkal) a Bécsi út/Vörösvári út – Bécsi út – Frankel Leó utca – Bem rakpart – Várkert rakpart – Szent Gellért rakpart – Rudas Gyógyfürdő – Döbrentei tér – Krisztina körút – Széll Kálmán tér – Szilágyi Erzsébet fasor – Budakeszi út – Szépilona kocsiszín útvonalon.  A járműfelvonuláson közlekedő szerelvényeken érvényes menetjeggyel vagy bérlettel lehet utazni és egymás után indulnak majd a Bécsi út / Vörösvári út végállomástól.

A bázis a Szépilona kocsiszínnél lesz, itt egész nap ingyenesen lehet majd látogatni a kézműves foglalkozásokat, vezetett túrákat és a KRESZ pályát, utazhatunk a hógéppel, délután pedig az úgynevezett hegyipályás kocsik közül a TW6000-es és a KCSV7-es villamosok tesznek egy kört a Szépilona kocsiszín és a Márton Áron tér között.

A Dallamos villamos délutántól jár majd a 4-es villamos vonalán, az első Újbuda központtól, 15:25 órakor indul (ennek részletei itt).

A nyílt nap vezetett túráira itt lehet jelentkezni.