Az erre alkalmas járatok bővülésének köszönhetően augusztus 28-tól már akár 19 járműre vihetjük fel a kerékpárt.

A BKK közleménye szerint a nyár végétől tovább bővül azoknak a járatoknak a száma, amelyeket kerékpárszállításra is használhatunk, augusztus 28-tól a Hűvösvölgybe közlekedő villamosvonalakon is lehet majd biciklivel utazni. Ezzel együtt tehát már 19 budapesti járatra vihetjük fel a bringánkat. Hétfőtől a hűvösvölgyi villamosvonalakon csúcsidőn kívül már kizárólag olyan járatok közlekednek, amelyekre fel lehet szállni kerékpárral, ugyanis ettől az időponttól kezdve az 56-os, az 59-es és a 61-es villamosokat is igénybe vehetik a biciklivel közlekedők.

A munkanapokon csúcsidőben Hűvösvölgybe közlekedő villamosoknál pedig egy piktogram jelzi a szerelvényen, ha alkalmas a kerékpárszállításra. Jelenleg tehát az alábbi járatokon lehet kerékpárt szállítani a fővárosban:

  • az 56-os, 56A, az 59-es, 59A, 59B, a 60-as (Fogaskerekű) és a 61-es villamosokon,
  • az H5-ös, a H6-os, a H7-es, a H8-as és a H9-es HÉV-en,
  • a 77-es trolibuszon,
  • a 65-ös, 65A és a 165-ös autóbuszokon,
  • a D11-es, a D12-es és a D14-es hajójáratokon.


Az erre utaló piktogrammal megjelölt járműveken kocsinként legfeljebb egy bicikli szállítható, amelyeket kialakításuk miatt nem lehet rögzíteni a tépőzárral (pl. fekvőkerékpár), nem szabad a villamosokon szállítani. A biciklinek és a kerékpárosnak külön-külön rendelkeznie kell jeggyel, bérlettel, vagy kerékpárbérlettel, egy utas pedig csak egy kerékpárt vihet magával.