Robbie Williams-szel már nem szolgálhatunk erre a hétvégére, meg a nemzetközi hírű fellépők is inkább a Strandon és a B.my.Lake-en süttetik magukat, de ez nem jelenti azt, hogy a fővárosban maradóknak érdektelen lesz a hétvégéjük, sőt!

  • Csütörtök
Augusztus 24-én különleges élményben lehet részük a vízisportrajongóknak és az éppen Budapest hídjain közlekedőknek: a SUPBudapest szervezésében éjszakai StandUpPaddle túrán vehetnek részt a szerencsések, akik a Római-parttól egészen Kopaszi-gátig eveznek majd le deszkáikon.

A 10 éves jubileumát ünneplő Magashegyi Underground tavaly nyáron nagy sikerrel lépett fel szimfonikus zenekari kísérettel a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Szimfonikus Remix Koncert sikere után az idei évben a Margitszigeti Szabadtéri Színpad hangulatos zöld környezetében csendülnek fel a jól ismert slágerek egy kifejezetten erre az alkalomra készülő színpadi verzióban.

Mindig nagy örömmel muzsikál a zenekar az egyik legjobb hangulatú szabadtéri szórakozóhely, a KobuciKert színpadán, ahol augusztus 24-én árnyat adó fák, finom italok, remek hangulat és sok-sok zene vár a CsíkZenekartól. 

  • Péntek

BánkitóFesztivál egyre nagyobb közönséget vonz, és egyre többek számára kapcsolódnak hozzá kedves emlékek. Éppen ezért indokolt az afterparty, ami a Pontoonban lesz augusztus 25-én. Az este során pedig több olyan formáció is fellép, akik mind a bánki éjszakák hangulatának felidézésében segítenek majd.

Metha eddig is a különleges, saját hangzásáról volt ismert, aki elismertséggel alakította a hazai breakbeatet, és került be a technó világába. Különleges apropó koronázza meg a soron következő Methamorphozis bulit:Metha Naschmarkt kislemez premierje, ami a buli utáni hétfőn jelenik meg.

Idén hatodik alkalommal rendezik meg az ÁllatkertekÉjszakáját, ezúttal már tizenkét magyarországi helyszínen. A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai jellemzően este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépés este 11 óráig lehetséges. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépőjegyet lehet majd váltani, míg a főváros térségében működő bemutatóhelyek mind a három helyszínre, a Budakeszi Vadasparkba, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe és a Tropicariumba egyaránt érvényes, kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

  • Szombat

land art kicsit játék, kicsit művészet, és kicsit meditáció – ha együtt csinálják, akkor meg remek közösségi móka. Alapvetően arról szól, hogy a természetben található anyagokból, termésekből, kövekből, növényzetből építenek installációkat az alkotók. Maga a mű mindig ott helyben alakul – mindenki hozzátesz valamit, és a végére mindig valami varázslatos születik. Igazi slow program augusztus utolsó hétvégéjére.

Nem különösebben szokatlan, hogy a Telepen olyan előadókkal találkozhatsz, akik zeneileg valami ritkábbat hoznak el a budapesti éjszakába. Így került be a legendás From P60 is a Telep augusztusi programsorába. A From P60 zenei világa a house-tól a jazzes motívumokig, a chillouttól a lounge-ig és a downtempóig nyújtózik.

Idén 26. születésnapját ünnepli a Tilos, és mint az elmúlt években, idén is a Dürer Kert ad otthont az eseménynek két napon át. Ezúttal hazánk egyik meghatározó elektronikus zenei formációjának koncertje lesz a "hab a tortán" augusztus 26-án szombaton. A ŽAGAR-nak, mely fennállása óta a kísérletezésről híres, ezúttal is egy teljesen megújult műsorral készül.

A már szinte hagyományossá vált hangulatos, hajóteraszos nyári Black Nail Cabaret-koncert ezúttal sem marad el. Sőt, idén az Irrational Ortodox Noise is színpadra lép, úgyhogy egy igazán meghitt, pszichedelikus estének nézhetsz elébe a Duna vizén szombaton. A koncertek utáni bulit a 101 Klub DJ-szettje folytatja.

Az idei utolsóCinemaBizarre bulit rendezik szombaton Csillebércen, ahol többek között Sean Dixon, Tom Select és Manek vezetésével zárhatod a nyarat.

  • Vasárnap

Kevés szebb helyet tudunk elképzelni, mint az OlimpiaPark, Bajcsy-Zsilinszky út, vagy a Hősöktere, egy kis futással töltött egészséges kikapcsolódáshoz. Ha megmérettetnéd magad, vagy csak egy igazán jó hangulatú fesztiválon szeretnéd magad jól érezni, akkor a Budapestman-en a helyed!

Idén immár negyedik alkalommal szervezi meg a Nem Adom Fel Alapítvány fogyatékossággal élő emberek közreműködésével Piacok Napját Budapesten, az Erzsébet téren.
A piac egy valódi közösségi tér, évezredek óta az emberi találkozások, a kölcsönös megelégedés ünnepe; egy hely, ahol mindenki nyer és ahol mindenkinek helye van.

Már befordulni látszik a sarkon az ősz, ami egyet jelent a „kiülős” helyek szép lassú visszavonulásával. A közelgő hűvösebb estéken újra felfedezzük a kocsmasportokat, azaz a sör meg a fröccs mellett darts-cal, biliárddal vagy csocsóval pörgetjük fel a napot. Vagy minigolffal. Az eddig jobbára a szabadban játszható sportot ugyanis a JászaiMaritérnélbevitték egy szórakozóhelyre.

Újra itt a Sóletfesztivál – idén harmadik alkalommal rendezik meg a 100%-os kóser kulináris rendezvényt a Kazinczyutcában az EMIH szervezésében. Kóstold meg különböző országok sóletjeit, a tradicionális zsidó ételeket, salátákat és édességeket, és ismerd meg a kóser konyha rejtelmeit!

Egy igazi, hangulatos program vár azokra, akik nehezen tudnak elbúcsúzni a nyártól, és akik augusztus utolsó vasárnapján még szeretnék összekötni a kellemeset az igazán kellemessel. A FloatingBoutik ötlete Londonból érkezett Budapestre, hogy augusztus 27-én a város legújabb art piacát rendezze be az A38Hajón. A piac 11-kor nyit, és egészen délután 7-ig tart a felső dekken, míg az alsó teraszon ezalatt zsibvásárt tartanak délelőtt 11-től délután 5-ig.

Összehasonlíthatatlan képességük a pszichedelikus gitár alapú rockot, kelet-európai hatásokkal és sámán tradíciókkal keverni. A gazdag keverék összetevői a tribal ütősök, pogány furulyák, sámánisztikus trance rock, robbanó gitárszólók, ambient hangminták bizarr magyar énekkel harmonizálva. Ha ezekből nem jöttél volna rá, vasárnap Korai Öröm érhet a Kobuciban.