A vizes bajnokság idején több budapesti étterem készül ugyanazzal a nyári menüvel, ám ezeket saját stílusukra formálva másképpen készítik el.

Az egykori LouLou étterem tulajdonosa a vizes vb szervezői kérésére összefogott hat fővárosi éttermet, amelyek a kortárs magyar konyhát reprezentálva a vizes világbajnokság idején egy úgynevezett Fina-menüvel készülnek egészen a bajnokság végéig. A séfek jó minőségű, magyar alapanyagokat és hagyományos ételeket dolgoznak fel, ám mégsem minden helyen ugyanazt kapjuk, hiszen ezeket minden helyszínen egyéni interpretációban tárják elénk. Az ételsort Mogyorósi Gábor, a Laci! Konyha! séfje, a Magyar Gasztronómiai Egyesület versenyeinek egykori résztvevője, mostani zsűritagja állította össze. Az alábbi ételekből hat budapesti étterembenlehet mindennap háromfogásos menüt kapni, a konyhák által saját képükre formálva a recepteket. Az egyes fogások ára külön-külön 2017 Ft.

A fogások (két előétel, két főétel, egy desszert):

  • hideg pándi meggyleves pannonhalmi Bencés meggylikőrrel
  • füstös "padlizsánkaviár", sült paradicsom
  • rántott csirkemell aranyszalagos beregi szárnyasból, csúcsos káposzta, köménymagos vajmártás, őrségi tökmagolaj
  • sertés- és bárányvagdalt, vajas zöldség, paprikamártás
  • evolúciós somlói galuska, puncsfagylalt

Ezeket az ételeket a Csalogány 26-ban, a Fámában, az Up & Downban, a Laci! Konyha!-ban  A Cafe 57 étteremben illetve a Beszállóban kérhetjük, és 12:00-tól érhetőek el, a 2017 Ft egy fogás árára értendő.