Nagyban zajlik Sopronban a VOLT, de ez nem jelenti azt, hogy kiürül a város erre a hévégére és mindenki a hűség városára koncentrálna. Akkor is lesz mit csinálnod, ha a hőség városában, azaz Budapesten töltöd az elkövetkezendő négy napot.

Csütörtök
Mielőtt szétszéledne mindenki a városból a nyári szünidőre és fesztiválszezonra, koccints az ArtlocatorMagazin negyedik számának bemutatóján, ahol kicsomagolják a magazint és egy impozáns kiállítás keretein belül bemutatják a benne szereplő művészek egy részét.

Régóta köztudott, hogy az egri St. Andrea még egy budapesti főhadiszállást tervez a már jól bejáratott, Barna Ádám vezette Eiffel Palace-béli top étterem mellé. Az új koncepció egy ital-és kilátáshangsúlyos rooftop bár, ahol a pincészet kiváló borai mellett a koktélokra és a könnyedebb falatokra fókuszálnak.

A St. Andrea Wine & Skybar kétség kívül magasra pozicionált hely, ahol a lazulós, fiatalos súlytalan vodka-szódázás helyett arra a rétegre lőnek, akik a kifinomult szórakozást és gurmé élményeket részesítik előnyben.

Koncertek a Nagy Gatsby stílusában: különleges találkozások, tánc, DJ, egy esten. Terítéken az 1920-as évek dekadens világa, két csodás zenekarral, swing-táncosokkal, DJ-vel csütörtökön a Kobuci kertben.

A Black Bartók trióként indult, majd 2017 tavaszán a felállás élő dobbal és basszusgitárral bővült, hogy növeljék az élő koncertek intenzitását. Zenéjük alapvetően a blues nyers egyszerűségére épül, ezt oltják be elektronikával. Csütörtökön az A38 Hajón látható a formáció.Péntek
Meleg rohamosztagosok, verbatim színház, tudatos szex, animációs filmek és performanszok: soha nem látott programkínálattal vár a 22.

BudapestPride Fesztivál,
amelyet 28 helyszínen 53 programmal rendeznek meg Budapesten.

Századelős hangulat a Derbyfesztiválon június 30. és július 2 között: megelevenednek a Kincsem film jelenetei a Kincsem Parkban. Felépítik a filmből ismert lóvásárteret, ahol a tulajdonosa először meglátta Kincsemet és betekinthetsz a kulisszák mögé is.

Az elmúlt öt év egyik legnagyobb rhythm and blues szenzációja, a VintageTrouble végre bemutatkozik Budapesten is. Az AC/DC, a The Who és Bon Jovi arénaturnéinak előzenekara immáron teljes értékű programmal érkezik az A38Hajó koncerttermébe, hogy megmutassa, miért érdemelhette ki a klasszikus rockzene nagyjainak figyelmét.Összeáll két meghatározó csapat, a Hopeland és a MinimalMadness, hogy ütős bulival készüljön.

12 DJ, termálvizes medence és nyáresti tombolás a csillagos ég alatt a WaterworldStrandfesztiválon.Miután a LÄRM alapítója, Manek ellátogatott Kolumbiába, megismerkedett JulioVictoriával, és rakott egy szettet a helyieknek, ami után nem jöhetett nem szóba, hogy ez fordítva is megtörténjen.Szombat

Egy hatalmas űrkalandba vághatsz bele július 1. és szeptember 11. között a Millenárison a Gateway to Space nemzetközi űrkiállítással, ami négy ország meghódítása után még több interaktív játékkal tér vissza Magyarországra.A május közepi szezonnyitón már kiderült, hogy a VitukiStrandnak utánozhatatlan éghajlata van: az ország egyéb részein tombolhat a vihar, ott meg mindig távol tartják a rusnya fellegeket. Úgyhogy itt is van a következő etap, vár az égszínkék medence és a sok napsárga house.A szombati Red Bull Air Race-en a pilóták egy olyan sportágban mérik össze erejüket, ahol sebességet, precíziót és szaktudást kell kombinálniuk. A gépeiket egy alacsony magasságban felállított, előre megtervezett légi versenypályán levegővel megtöltött kapuk (Air Gates) között irányítják, hogy a lehető leggyorsabban érjenek célba, minél kevesebb hibapontot megszerezve.

A város tényezővé vált házibulijának szabadtéri és nyilvános kiadása jön szombaton a PONTOON-on, ami egyáltalán nem utal kisebb volumenű bulira, csak egy koncentráltabb fellépő brigádra. A zenét a Deephouse.hu szolgáltatja.A Csillebérci Úttörőtábor szabadtéri mozijában, a Secret Cinemában FritzLang 1927-ben készült Metropolis című klasszikusát nézheted meg, majd utána hajnalig olyan nevek dübörögtetnek, mint Julio Victoria (Bogota, Columbia), Manek (Lärm), TomSelect (G&M), TotalCarlos (G&M) és BensonMadame (G&M).
Vasárnap

2014 óta járhatunk a Sophie & Benbe burgerezni, és a KáldyGyulautcai hely rendre telt házakkal megy. Barátságos kiszolgálás, klassz burgerek és kicsit sem túltolt koncepció tette őket szimpatikussá. Három évvel később megérett a márka arra, hogy a budai oldalt is bevegye, méghozzá egy nagyon kedves kis kerttel, a Hidegkúti úton. Ha a városrészben néhol bőven érzékelhető sznob attitűdtől tartanánk, akkor mindenkit megnyugtatunk, itt ennek nyoma sincs. Helyette családias légkör, lampionos, éppen csak egy kicsit provence-i kert és jól átgondolt ételek kerültek a fókuszba.

A nyári melegben a budapesti parkok megtelnek élettel. Ki azért keres a városban egy talpalatnyi zöld felületet, hogy egy kis színt magára szedjen, míg mások egy-egy árnyékot adó fa lombja alá menekülve próbálnak enyhülést találni a kánikulában. A forró aszfaltot koptatva megjöhet a kedvünk ahhoz is, hogy szendviccsel a kezükben egy rögtönzött piknik erejéig leheveredjünk a fűbe és a legtöbb belvárosi park közelében találhatunk olyan helyet, ahol elvitelre frissen készült finomságokat vehetünk.Bébi (Ansel Elgort) első ránézésre ártatlan, mint egy ministránsfiú. Hallgatag, odavan a jó zenéért, és egy helyes csajért (Lily James).
Bébi bankrablók sofőrje: a legprofibbak is szeretnek rablás után vele menekülni, mert aki mellette ül a kocsiban, biztonságban érezheti magát.

De egy akció rosszul sül el, és a srácnak attól kezdve nem a zsaruk elől kell menekülnie. A Baby Drivert vasárnap láthatod a CorvinClubban.