Andrew Zimmern ellátogatott a magyar fővárosba is, hogy végigkóstolja a magyar fogásokat, az adást pedig ma láthatjuk a Travel Channelen.

Sokszor megkaptuk már a turistáktól, hogy a magyar ételek zsírosak, fűszeresek, vagy hogy a Túró Rudi és a mákos sütemény bizarr étkek. Andrew Zimmern azért utazik, hogy kóstoljon: ami egy külföldinek fura, az az adott országban megszokott fogásnak számít. A Bizarr ételek: a finomságok földjén új évadában Andrew Zimmern Magyarországra is ellátogatott, és megkóstolta a paprikás csirkét, a lángost és a kürtőskalácsot is.

A Bizarr ételek: a finomságok földjén 4. évadában Budapestre érkezve Zimmern szinte minden magyar kulináris jellegzetességet megkóstol, és ezzel együtt röviden bemutatja Budapest néhány nevezetességét is.

Andrew a Budai Várban kóstol kürtőskalácsot, majd a bulinegyedben folytatja az útját, és a Kazinczy utcai Karaván street foodjai közül válogat: a Lángos Máshogy szakácsa lépésről lépesre mutatja be a sütési folyamatot, melynek eredménye egy fokhagymás-tejfölös-sajtos lángos.

Az utcai finomságok után jönnek az éttermek, a Rosenstein Vendéglőben az alapító Rosenstein Tiborral és fiával beszélget, hogy a legnépszerűbb fogásokról tudjon meg mindent.

Az epizód ma 17:30-kor lesz látható a Travel Channelen, az eredeti, angol nyelvű verziót pedig ebben a négy videóban nézhetitek meg.