Csütörtökön kulturálisan, pénteken zeneileg, szombaton bulikat tekintve, vasárnap pedig inkább nyugalomban erős line uppal érkezik a tavasz utolsó hétvégéjének programajánlata.

Csütörtök
A rendhagyó, 2x45 perces, szabadtéri Cultivo inspirációja a Forbes által idén először összeállított Urban 100 lista lesz, melyen olyan emberek kaptak helyet, akik valamilyen formában meghatározót alkottak a város életében. Vendégek: FintaSándor (építész), Hlatky-SchlichterHubert (tulajdonos – Kiosk, Babel, Terasz), KlementzKata (alapító – Loffice Budapest), Papp Regina (főszerkesztő – We Love Budapest), RádayDávid (kreatív igazgató – Sziget), ZsendovitsÁbel (tulajdonos – Szimpla).

Nehéz úgy szemlélni a kakaótermesztés, csokoládégyártás és –fogyasztás relikviáit, hogy közben összefut a nyál a szánkban, és korog a gyomrunk. A Szamos úgy döntött, kisegíti a sóvárgó vendégeket, és a Kossuth téren található Csokoládémúzeumábankóstolással egybekötött tárlatvezetést kínál. A forró csokiban ugyan nem úszkáltunk, de azért telítődtünk édes ízekkel.

A folk az egyik legéletképesebb, folyamatos fejlődésben, változásban lévő műfaj, amelyből megannyi más stílus is táplálkozik újra és újra gazdagítva egymást. Az idei Budapest Folk Fest sztárvendége a török BaBaZuLa, a lengyel Dikanda, a román MahalaRaiBanda és a Nadara, együtt lép fel a legendás makedón gitáros, VlatkoStefanovski és a bolgár fúvosfenomén, TheodosiiSpassov.

A négy napon át tartó 3. Corvin Szezonnyitó Sörfesztiválon a magyar kézműves sörök mellett kiemelt szerepet kapnak az importkisüzemi sörök is. A rendezvényen megközelítőleg 25 kiállító, több mint 100 típusú csapolt és üveges sörrel készülnek.A Grenma által játszott gyors, dallamos skatepunk dalok talán komolyodtak az évek során, de semmit nem vesztettek lendületükből – hogy így van-e még, kiderül május 25-én a BarbaNegra Trackben.Péntek
A Summer For Youth nyári programsorozat szervező csapata szombaton számháborút rendez a Margitszigeten melyre mindenkit várnak, aki csak egy délutánt szeretne a szabadban játszani.

Új vonzerővel bővült az újbudai Bikás park. A futók, játszótérre járók, kutyások és a szabadba vágyók kedvenc XI. kerületi találkozó helyén nyílt meg a Soleil Bistro, ami eggyel több indokot ad a Bikás felkeresésére. Ellátogattunk a néhány éve újjászületett közpark kortárs épületében megbúvó debütáló teraszos egységbe.

Az ELTE Filmszemlére egy műfajilag színes filmválogatással készültek az ELTE Filmtudomány Tanszékének végzős hallgatói, akik közül sokan most először mutatják be filmjeiket nagyobb közönség előtt. A rövidfilmek egy része a dark comedy, mese, álomfilm, állapotfilm, kisrealista már-már thriller műfajok hatásmechanizmusait lendíti működésbe, másik részükben hagyományosabb drámai eseményszálak bontakoznak ki.Május 26-án egy estére ismét átveszi a teret a zene a mélygarázsban, hiszen a tavalyi nagy siker után idén újra megrendezi rendhagyó tehetségkutatóját a Müpa, melynek célja lehetőséget és teret adni a feltörekvő zenekaroknak.

Május 26-án évadnyitó Normafa Open Air lesz, ahol Palotai Zsolt 56. születésnapja mellett a 10 éves Open Air-t is ünnepelheted. A buli tiszteletére a kötelező hazai csapatokon kívül jelentős külföldi kontingens is érkezik.SzombatEgy nap, amikor minden a gyerekekről szól: május utolsó hétvégéjén a nemzetközi gyereknap alkalmából egymást érik a különféle programok, melyek egész napra lekötik a kicsik energiáit. A budapesti lehetőségekből válogattunk.

A Napozó aranykapuja napkeltétől számított 255. percétől vár szombaton délelőtt.

Ugorj fejest a türkizkék vízbe, fröcskölj szivárványt vagy futkározz lepkéket kergetve a csillebérci focipályán!

Május 27-én rendezik meg az ötödik StreetWorkout világbajnoki selejtezőt a Magyar Street Workout Egyesület, a HardBodyHang és a Budapest UrbanGames szervezésében. A verseny tétje a moszkvai világbajnokságra való kijutás.

2016-ban világszerte számos kiállítással és rendezvénnyel emlékeztek meg a különös és bizarr alakokkal teli, álomszerű festményeiről ismert németalföldi festőművész, Hieronymus Bosch halálának 500. évfordulójáról. Az évforduló alkalmából készült ismeretterjesztő film a rejtélyekkel övezett festő legismertebb művét, a madridi Prado Múzeum életmű-kiállításán bemutatott Gyönyörök kertjét állítja a középpontba a Várkert Bazárban.

Kevés olyan ember van Magyarországon, aki ne szeretné a Bud Spencer és Terence Hill páros filmjeit. A tény okán rendezik meg az első Bud Spencer és Terence Hill Napot a DürerKertben, melyen a fő attrakció a Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar koncertje lesz.

A Scooter nevéhez számos kitörölhetetlen sláger fűződik, melyeket egy kora nyári bulin hallhatsz újra a fővárosban, méghozzá május 27-én a BudapestParkban.TevoHoward egyike azoknak, akik olyan méltósággal nyúlnak a műfaj örökségéhez, hogy a legfrissebb zenéi is bármikor beleilleszkednek a legendás pillanatok közé, úgy, hogy észre sem vesszük. Sok dobgép, és még több soul várható a LARM-ban.

Wonder Woman, azaz csodacsajok az Ötkertben. Ha szombaton este Wonder Woman jelmezben mész az Official partyra, egy üveg ajándék pezsgőt kapsz ajándékba.VasárnapMájusban dupláz Magyarország kedvenc design vására, a WAMP, így május 14-e után és 28-án is találkozhatsz a hazai tervezők legválogatottabb termékeivel az Erzsébettéren.
Ezúttal a kiegészítőkön lesz a hangsúly, de nem lesz hiány a kisszériás tavaszi-nyári kollekciók legújabb darabjaiból sem.

A Jászai tér környéke az alternatív étkezőknek valóságos paradicsom, van itt humuszbár, vegán pékség és vegetáriánus étkezde is. A Tökmag tovább bővíti ezek sorát a gyorsan a vendég elé rakható étkekkel, szendvicsekkel, hamburgerekkel, laktató levesekkel szélesítve a kínálatot. Egy hete nyílt, de mi már többször is bekukkantottunk az egykori kávézó helyén nyílt vegán szigetre.A HelloRómai - PartiFeszt egy egész nyáron át tartó fesztivál, amit veletek együtt szerveznek a Római 3,2 km hosszú fövenyén, hogy együtt éljétek meg a part szépségeit. A nyitóbulin többek között piknikre, barkácsolásra és installáció-készítésre is számítani kell.