Második alkalommal sörözhetünk a kőbányai Főzdeparkban, több, mint indusztriális környezetben, 8 helyi és 8 vendégfőzde legjobb italai és street food szereplők körében. A Maglódi úti kisüzemi sörmekka tavaly döntött először úgy, hogy a publikumot is beengedi mindennapjai helyszínére, és hosszú padoknál mehet majd a szakmázás, értő kóstolgatás, vagy csupán élvezetekre hajtó kortyolás. Akit megrémítene a X. kerületi helyszín, nem kell bepánikolni, ingyyenes buszok járnak majd a Blaháról és a 28-as villamos is elvisz hozzájuk. IPA-APA országba.

Monyo Brewing, Hoptop Brewery, Horizont Sörök, Mad Scientist, Hedon, Balkezes, Uradalmi Sörmanufaktúra, RothBeer – nagy kedvenc hazai kisüzemi sörösök, akik már nem az amatőr szinten mozognak. Napról napra jönnek a hírek, a főzdéket egyre többen keresik külföldről és neves nemzetközi sörfesztiválokon magasztalják italaikat. A legutóbbi például a Mad Scientist örömhíre, miszerint egyetlen magyar kraft sörfőzdeként meghívták őket a Berlin Beer Weekre, mely a témában az egyik legfontosabb seregszemle.

Az udvarban elég jó kis sörös közösség alakult ki, és idén másodjára tartják meg a fesztivált, ami szerintünk az egyik legjobb hangulatú a témában. Belépő nincs, ha gondoljuk, a saját kedvenc korsónkat is magunkkal hozhatjuk, senki sem tukmál kóstolópohárral. Persze, ha nagy rajongói vagy egyik-másik főzdének (vagy ahogy fény derült rá, jóképű és vicces sörfőző mestereinek) brandingelt poharat is beszerezhetünk. Az udvar főzdéin kívül nyolc vendég is érkezik, melyek közül külföld is külön standdal készül. Az Edge Brewing például világhíres söröket hoz, most először hozzánk, erre a fesztiválra.

A sörözőkből megismert tételeken kívül a legtöbben új sörökkel is bemutatkoznak. Így például a Hedon a nemrég debütált Johnny Firpót hozta, a Balkezes az LD50-t, a Monyó és az Egy füst alatt BBQ PopUp csapat a Deep Pittel borzolja a lassan sült húsok kedvelőinek az idegeit, hiszen ez az ital gyakorlatilag a BBQ húsok legszexibb öblítője.


15 fős csapatokban főzdelátogatásra is van alkalom, tehát, ha valaki közelebbről kiváncsiskodna, hogy hol palackozzák a mt, vagy hogy milyen vicces feliratok tarkítják a Monyósok tartályait, itt az idő a kulisszák mögé is belesni.

Éhezni sem fog senki, a ZING burgereztet, a PolaPola balkáni ételeket hoz, a Krak’nTown is főz a fesztiválozókra, de aki desszertezne, a helyszíntől kicsit idegen, de mégis jó ötletként megjelenő Waffel Land a gofrikért felel majd. Szombaton egészen 02:00-ig folyik a sör Kőbányán és vasárnap is 23:00-ig koccinthatunk a gyárudvaron. A Blaháról induló díjmentes buszjáratok pedig mindenkit kisegítenek.