A szervezők meghirdették az első Bringás Rekord Hetet, cégek, közösségek, iskolák, hivatalok segítségével szeretnének még több embert kerékpárra ültetni.

Szombat délután lezajlott a már megszokott éves bringás felvonulás, a Critical Mass utódja; az I Bike Budapestet a holland nagykövet nyitotta meg, és a Magyar Kerékpárosklub által szervezett eseményen a becslések szerint közel tízezren bringáztak. A klub célja az örömbringázáson kívül pedig most is az volt, hogy felhívja a figyelmet az elavult kerékpárutak korszerűsítése mellett a felújítás előtt álló Lánchíd átjárhatóságának megoldására. A szervezők meghirdették az első Bringás Rekord Hetet is, amelynek keretében cégek, közösségek, iskolák, hivatalok segítségével szeretnének még több embert kerékpárra ültetni, és kiakasztani a budapesti bicikliszámlálókat. A cél, hogy még egy hétig bringával közlekedjen, aki csak tud. A kezdeményezéshez itt lehet csatlakozni.

Egy olvasónk, Pintér Ádám pedig idén a megszokott kétkerekű helyett gördeszkával haladt a tömeggel, és készített egy könnyed, hangulatos kisfilmet is, melyet elküldött nekünk. Ahogy Ádám írta: "Így könnyebben tudtuk videózni a vonuló tömeget és nagyobb kihívás is volt teljesíteni a távot." Az alábbi videó lett a végeredmény.