Jó 20 éve nem látott tavaszi tél köszöntött az országra, ami több szabadtéri program forgatókönyvét írja át az előttünk álló napokban. Mivel az előrejelzések szerint vasárnapig marad a rossz idő, így vagy otthon maradunk bekuckózva, vagy négy fal közti eseményeket keresünk. Utóbbihoz ajánlunk alternatívákat.

Csütörtök
A lengyel filmművészeknek köszönhetően idén is különösen gazdag programmal, és a közelmúlt legjobb, legsikeresebb filmjeivel várják a közönséget Budapest több mozijában április 20. és 26. között.

Április 18-23. között immáron második alkalommal rendezik meg a Budapest Art Weeket, amely a BudapestiTavasziFesztivál egyetlen, hivatalos képzőművészeti eseménysorozata. Egy karszalaggal több mint 60 helyszín nyolcvan kiállítása és közel hetven kiegészítő program látogatható a városban.

Április 20-21-én a Startup Safaryn diákok, álláskeresők, váltani akaró szakemberek vagy csak szimpla kíváncsiskodók előtt nyílik meg 200 fővárosi cég (köztük a világhírű Prezi) irodája, melyekben szakmai beszélgetések, közös reggelik, irodatúrák, képzések, workshopok, előadások jelentik a főbb programokat, természetesen záróbulival kiegészítve.A legízletesebb barbecue ételekkel, hamburgerekkel, és kézműves sörökkel érkezik a 3. Beer, Burger, Barbecue Fesztivál, amely Budapest egyik leghangulatosabb streetfood fesztiválja.A 8 éves Bohemian Betyars az egy hónapos európai lemezbemutató turnéja során ellátogat az Akvárium Nagyhallba, hogy bemutassa legújabb, Csavargó című albumát.
PéntekAz utolsó tavaszi Run Over Dogs klubbuli alkalmával a hosszú ideig tetszhalott Puma Danger is visszatér, ezúttal az amúgy pécsi gyökerű Grizzly Vibrations nyit előttük.

A Nagymezőutcában, BudapestFotóutcájában április 21. és 23. között újra lesz Fotóutca
Fesztivál: 31 kiállítás, 245 alkotó, 80 program, tárlatvezetések, workshopok, beszélgetések, gyerekprogramok, vetítések, jelmezes fényképezések, performanszok, szakmai előadások, dedikálások, Vírus Est, fotóvásár, koncertek szerepelnek a programban.Lassan építkező, álomszerű, ambient számaik, a nagyszerű vendégénekesek és rapperek, Dorfmeister és Huber professzionális stúdiómunkája, az összetéveszthetetlen hangzás világraszóló népszerűséget hozott a Toscának, amely pénteken az Akváriumban csíphető el.A két fiatal DJ, Lucas és Steve 2010-ben egyesítette erőit, és azóta az igazi futurehouse bulik elmaradhatatlan fellépő párosa lettek. Április 21-én, pénteken a HelloBaby Bar falai közé érkeznek.

Április 21-én újból összeállnak a város legmenőbb DJ-i, újult erővel köszöntik pörgetik majd nektek a legfrissebb basszus zenéket traptől a hybrid-en riddim-en és dubstepen keresztül a bass house-ig.SzombatAz internet mozgatja a világot, lassan minden termék vagy szolgáltatás ami körülvesz minket kapcsolatban áll az internettel és a szoftverekkel, a jövőben pedig még inkább így lesz. Látogass el a Craft Street of the Future - A jövő utcája kiállításra, ahol ízelítőt kaphatsz abból, hogy milyen termékeken, milyen technológiákon dolgoznak ma a tech cégek és mérnökeik amik a jövőnket formálják.

A Budapest100, a nyitott házak hétvégéje idén április 22-23-án zajlik, témája a rakpart.

A Duna két partján ötvennégy megnyitó épület és huszonnyolc kísérőprogram, közöttük séták, lakástúrák, háztörténeti séták és kiállítások, koncertek, sőt közösségi kertszépítés is várja az érdeklődőket.

Új starthellyel és új városrészek érintésével rendezi meg a tavaszi nagy bringás felvonulást a Magyar Kerékpárosklub. Az I Bike Budapest április 22-én délután 4-kor a Szabadság térről indul, érinti a rakpartokat, a Móricz Zsigmond körteret, a Bartók Béla utat, majd az Alagút, a Lánchíd és az Andrássy út érintésével a városligeti Királydombon ér véget.

A Szomszédnéni Produkciós Irodából ismert Tóth Szabolcs humorista kanyargós, irodalmi, személyes és stand-upos élményekkel tűzdelt úton vált sörivóból kocsmatulajdonossá. Két éve nyitotta meg Bohumil Hrabal bohém nagybátyjáról elnevezett kézműves sörözőjét. Ellátogattunk a Tompa utcai Pepinbe és farkasszemet néztünk a mosómedvével.Öt év után újra Budapesten lép fel az észt Mumford & Sons, az Ewert And The Two Dragons.
Az eleinte Sting-, Radiohead- és Jeff Buckley-feldolgozásokat játszó baráti társaság hamar elkezdett saját számokat írni – álomszép indie-folk dalaikkal pedig hamar megtalálták az utat a közönség szívéhez.

Claptone, a house zene egyik legnagyobb ikonja, a misztikus aranymaszkos figura elhozza a TEREM
Budapestbe április 22-én azt az elektronikus zenei hangzásvilágot, amivel az egész világot megbabonázta.
Vasárnap

Hagyományteremtő útra lépve április 23-án megszervezik az 5. Vegan Sunday Marketet, amely immáron közösségi piactérként biztosít élménydús órákat nektek. A piac mellett, főző workshopokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és olyan közösségi terek megteremtésével készülnek minden alkalommal, amely tovább mutat egy egyszerű vasárnapi piacoláson.Jens Raschke műve (Alszanak a halak?) 2012-ben a mühlheimi Gyerekdarab fesztivál fődíját nyerte el. Azóta több helyen bemutatták Németországban, Svédországban, Svájcban és Lengyelországban.

Magyarországon Szilágyi Bálint rendezésében látható először.

A város egyik legkedveltebb szórakozó- és gasztroplacca, az Élesztőház idén tavasszal sem tétlenkedik és újdonságokkal kedveznek a sörök és borok kedvelőinek. Az udvar felett, lentről szinte eldugott helyen megnyitottak egy kis szeparált teraszt, ahol éppen olyan érzés világot megváltani és közben kortyolgatni, mintha egy barátunk budapesti erkélyén ülnénk. Azzal a különbséggel, hogy bónuszban jár hozzá a társaság, akikkel aztán bármikor vegyülhetünk odalent a söntéseknél, vagy a VinoPianóban.