A hosszabbnál is hosszabb hosszú hétvége jön, ami azt jelenti, hogy péntektől hétfőig a sonka, a tojás, a kölni, a csokinyuszi, a kirándulás és a programok uralják az elkövetkezendő napokat.

Csütörtök
Az idei Negyed7Negyed8 Fesztiválon egy különleges, 8 napos múltidézésre invitálnak. A nosztalgia sivatagán átkelve, az emlékeid labirintusán keresztül keresheted a Nirvánát, és érhetsz végül rave-be az Aurórában.

Eljött az ideje a lassú, komótosan válogató piacozásnak, a telt, házias ízeknek és a kézműves finomságoknak. A vidék ízeiért szerencsére már nem kell vidékre menni, hiszen Budapesten is elérhető számtalan ős- és kistermelő portékája. Mivel a négynapos ünnepen bőven lesz alkalom bevásárolni, összegyűjtöttük, hol kell őket keresni.

Április 13-án a Megdöbbentő Húsvét elnevezésű tavaszi bál keretein belül olyan zenekarokat csodálhattok meg, mint az Aberrált Atya vezette, hardcore swingként titulált Gutting Revue, a szenvedély szolgálatában álló muzsikatonák óvóhelye, a TV Manci, az első koncertjét elkövető, debütáló Döbbenet zenekar és végül, de nem utolsó sorban az Űrhajó zenekar.

Utoljára 2004-ben járt Budapesten a mexikói Hocico. Azóta felléptek a 2012-es Fekete Zajon és most csütörtökön eljött az újabb önálló koncert ideje.Április 13-án megrendezik az első Next Level Forever névre hallgató eseményt a BarbaNegrában, ami lényegében egy nagyszabású basszusorientált rendezvény, melyen 4 külföldi és 4 magyar produkció, összesen 11 fellépő áll majd színpadra.
Péntek

A Párhuzamos avantgárd – Pécsi Műhely 1968–1980 kiállítás egy eddig kevéssé feldolgozott, a hazai művészeti közeg vakfoltján/perifériáján működő neoavantgárd művészcsoport tevékenységét kívánja bemutatni és jelentőségét hangsúlyozni. A 60-as évek végén egy nagyobb számú, képzőművészekből álló, lazán szerveződő csoportból vált ki pár év leforgása alatt az az öt tag – Ficzek Ferenc, Hopp-Halász Károly, Kismányoky Károly, Pinczehelyi Sándor és Szijártó Kálmán – akik aztán a hetvenes években együtt dolgoztak és egyéni művészeti útjukat járva is a műhely közös szellemiségében alkottak.

A repertoár egyaránt tartalmaz autentikus, tradicionális afro-kubai ritmusokat és modern latin jazz-t és egyaránt élményt jelent az igényes zenét kedvelők és a kubai táncok szerelmeseinek.
Salsa, Timba, Jazz, Funk és afro-kubai folklór mind mind megszólal ezen a csodás estén. Timbasa a Gödörben.Nagypénteken, a tavasz első pillanataiban tartandó VégrePéntek!

A psydub ünnepségre olyan fellépőket sikerült elhívniuk a szervezőknek, akik legvérmesebb várakozásaikat is felülmúlják. Ők pedig többek között: Gaudi, Golan Bayawaka, Pavel Goatika.A brazil minimalprog királynője, Devochka április 14-én visszatér Budapestre az Insomnia lemezjátszói mögé a hazai TOP minimal lemezlovasokkal.

Aki egyszer járt a Káptalantóti Liliomkert piacon, az onnantól kezdve minden Balatonnál töltött alkalmat megragad, hogy újra visszatérhessen. A Balaton-felvidék kultuszhellyé vált gyöngyszeme sajnos nincs közel Budapesthez, ezért sokan örülhetnek a hírnek, hogy immár a Római-parton is várja a vásárlókat egy kisebb Liliomkert-birodalom.

Megnéztük, mit tud a fővárosi kis testvér.Szombat
A Bike N Nite egy havonta megrendezett programsorozat, ahol ötvözik az önkéntességet, a rászorulók segítését, a bringázást, a budapesti kulturális illetve party életet. Célja, hogy havi egy olyan akciót hozzon létre, ahol különböző társadalmi rétegeket, különböző korú embereket összefogva népszerűsíti az adományozói kultúrát, a rászorulók segítését és egyben csatornázza a szociális munkát, az önkéntességet, a kerékpározást és az éjszakai kulturális életet

Ropogós pak choy, literes pholeves, intenzív mogyoró szósz és mosolygós, kiemelkedően kedves vendéglátás. A Nagysándor József utca a Belvárosi Piac mellett húzódik és eddig volt pár próbálkozás itt, de inkább választottuk a piacot, vagy az Artizánt, ha gyorsan, jót szerettünk volna enni. Az árérzékenységből kifolyólag persze a napi ebédelgetés keveseknek fér bele a gasztropiacon. De az 1400 forintért kínált nagyon gazdagon elkészített, egész napos energiát biztosító levesért bármikor betérnénk. És nyári tekercsért, valamint az üde főételekért is.

Good Morning Vietnam, köszi, hogy jöttél.

Hímes tojás kiállítás és kézművesek bemutatóján ismerheted meg a hagyományos díszítéseket: tojásírás, tojáspatkolás tojásdíszítés bemutatót láthatsz olyan koncertek mellett, mint Lajkó Félix, Kiscsillag, Cimbalimband, Balkan Fanatik, Tárkány Művek és a Parno Graszt a Várkert Bazár húsvétján.

Az augusztus végén nagy port kavart Red Hot Chili Peppers-ös események óta újabb lendületet vett a The Qualitons, ezúttal pedig egy fergeteges tavaszi bulira van kilátás a Kuplungban , ahol a nem kevésbé tökös DLRM zenekar vadonatúj lemezét mutatja be ezen az estén.

Hagyományosan a kalács-tojás-torma-sonka lakomák ideje a nagyböjt befejezése. Húsvétkor elterjedt a bárány fogyasztása is (áldozati bárány), továbbá a nyúlhúst is csodás tulajdonságokkal ruházták fel: ez a termékenységet szimbolizálja. Ugyan Budapesten jelenleg lassan több helyen vásárolhatunk például SanDaniele sonkát, mint hagyományos főtt-füstöltet, azért van néhány tuti tippünk, hogy honnan szerezhetünk be jóféle termékeket. Sőt, arra is, ha nem vesződnénk a konyhai munkával, hova lesz érdemes beülni valami húsvéti finomságra.VasárnapA Monthy Python csoport tagjai ezúttal visszavisznek minket a bibliai időkbe. Júdeában vagyunk, ott és akkor, amikor Jézus született. Vele szinte egy időben és egészen a közelében megszületik egy másik gyermek is, Brian. Róla a napkeleti bölcsek tévedésből azt hiszik, hogy ő a Megváltó. Brian élete ettől a perctől kezdve tévedések és félreértések sorozata... a Bem Moziban.

A Merchandise a világ egyik legérdekesebb zenekara, a punk, az érzelgősség, a humor, a képzőművészet, némi pszichedelia, őrült tudomány és egy pop géniusz lépnek benne reakcióba. A floridai trió nemrég jelentette meg ötödik, A Corpse Wired for Sound című lemezét, első ízben pedig Budapesten is bemutatják április 16-án a Dürer Kertben.

Először Budapesten a Hinds testvérzenekara, a spanyol garázsrock színtér egyik legnagyobb ígérete, a madridi The Parrots.

A trióra sokan már a mediterrán Ty Segall Bandként hivatkoznak, így nem is csoda, hogy rögtön olyan kiadóknál debütáltak, mint a Burger vagy a Heavenly Records – ezt a fajta egyszerre modern és retrós, punkos-pszichedelikus rock 'n' rollt kevesen játsszák náluk fogósabban.Április 16-án ismét elhozzák nektek a város egyik legjobb hangulatú retro buliját. A DJ-pult mögött 3 rezidens, Gomes, O'neal és Whiteboy áll majd a BRKLYN-ban.