Egy igazi Music TV-s nosztalgikus érzést generáló zenekar érkezik Budapestre ezen hétvégén, de rajthoz lehet állni a város legnagyobb tavaszi futóversenyén is, lustábbaknak pedig hangolódni a húsvétra.

Csütörtök
Budapest a filmek szerelmeseinek központjává válik a nyolc napon át zajló Titanic Nemzetközi Filmfesztivál alatt. Idén harmincnál is több friss, izgalmas és kihagyhatatlan alkotás érkezik a szemlére a föld minden szegletéből.

Vannak, akik súlyuk, mások egészségügyi állapotuk vagy a sport miatt kénytelenek odafigyelni az étkezésükre. Nekik igyekszik tudatos megoldást nyújtani a Low Carb csapata, akik az egész koncepciót az alacsony szénhidráttartalmú ételekre építették fel. Egy fastfood bárral és egy cukrászdával jelentkeztek alig egy hónapja, ahol az alternatív lisztnek és a cukormentesítésnek köszönhetően több mint felére csökkentették bizonyos összetevők mennyiségét, amikről pontos adatokkal tudnak szolgálni.
Kipróbáltuk a helyeket.
(x)

Szinte napra pontosan két évvel az utolsó fővárosi fellépése után újra Budapesten koncertezik a Dog Eat Dog.

A New Jersey-i zenekar klasszikusai bőven túlmutatnak a nosztalgiafaktoron – a Rocky, a No Fronts vagy a Who's The King ma is ugyanolyan erővel késztetnek ugrálásra, mint Beavis és Butthead fémjelezte MTV fénykorában.A számos zenei műfajban alkotó basszusgitáros, énekes és producer Stephen Bruner, azaz Thundercat virtuóz, különleges játéktechnikájáról és sajátos sound-járól ismert.
Csütörtökön az Akvárium Klubban látható.
Péntek

Ha Újlipótvárosban egy új sütiző, zöldséges, újságárus vagy netán pék nyit, akkor mindig nagy az érdeklődés. A kutyafuttatókban szájhagyomány útján terjednek a hírek, és fiatalabbtól az idősebbig mindenki ugyanolyan kíváncsisággal várja az új szereplőt. A már meglévők is többnyire szeretettel várják a friss vállalkozást, pláne olyan esetekben, ha egymást erősíthetik is. Április első hetében nyitották meg hivatalosan a Három Tarka Macskát, a Pozsonyi út pedig már korán reggel türelemmel sorban állt a sarki üzletben, üzlet előtt.

Mi sem maradhattunk le a XIII. kerület legújabb pékségéről.

Április 7-én egy újabb, igazi összművészeti élményt szolgáltat majd az Anna and the Barbies. Koncertjeiken a rock n' roll épp úgy főszerepben van, mint a különleges kosztümök és a szürreális látványvilág.

Mi határozza meg a koreai emberek mindennapjait? Mi jellemzi a koreai észjárást? Melyek a legjellegzetesebb koreai ételek, és baráti körben mivel csapják agyon az időt? Sok egyéb mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz a Koreai Kulturális Napok programjait járva.Az első olyan buli, ahol a DepecheMode teljes életművét nyomják a kezdetektől egészen a legújabb, 2017-es lemezig. A Gödör Klub nagytermében tehát 101% Depeche Mode őrület várható.

Megdolgoztattuk az íz- és illatreceptorainkat a GoodSpiritBarban, mely a whiskyőrültek, ginmániások, a párlatszerelmesek és a koktélfüggők igazi mekkája. A whiskys berkekben régóta közismert whiskyNet belvárosi párlatkirályságában nemcsak kóstolhatunk és vásárolhatunk, de kulturáltan és felelősségteljesen ihatjuk magunkat kiváló minősítésű whiskyakadémistává.

Egy hely, ahol szeszamatőrökből igazi profikká válhatunk.Szombat

A Magyar Ízek Húsvéti Vásárán többek között a klasszikus sonka, kolbász, tojás, torma, mustár, savanyúságok, csokoládék és még számos termékkategória mellett igazi különlegességekkel is vár a mintegy 100, Magyarország különböző területeiről érkező kiállítókkal együtt.Első alkalommal reggelivel várnak a Római Parti Liliomkert Piacon: vidd el a bögrédet, amit frissítő gyógyteával töltenek meg, mellé házi kenyérből készült, frissen sült ropogóst kínálnak.A harmincezresre nőtt tömegre való tekintettel, idén ismét egy egész hétvégés, vagyis két napos Telekom Vivicittá Városvédő Futásra lehet számítani. A tavasz legnagyobb futóeseményén tavaly 74 ország képviseletében több mint kétezer külföldi is rajthoz állt, idén is hasonló számokra lehet számítani.

Az ELTE Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett Sakuraünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.

Egy vadiúj exkluzív helyszínen übereli bemutatkozó koncertjét a lírikus elektropopban utazó Jetlag. A repülőútnak álcázott live show a 17 méter széles háttérvetítés és a TEREM oldalán található 8 óriás LED ablaknak köszönhetően formabontó vizuállal, irgalmatlan hang és fénytechnikával, jól ismert slágerekkel és izgalmas vendégművészekkel kecsegtet.
VasárnapA kiskertpiac a városi kertészek, növény, gasztronómia és természetes dizájn rajongók piaca, közösségi tere. Növény- és virágárusok, fűszernövények, virágdekor, különleges gasztronómiai termékek, természetes anyagokból, növényekből készült természet közeli alkotások, ékszerek, kert- és konyhai kiegészítők, vintázs hangulatú dekorációk, természetes kencék, és ez alkalommal a tavaszi, ünnepi hangulatú hangulat csináld magad! matiné programok, workshopok várnak.

Lássuk be, a Kolosy tér környéke nem bővelkedik specialty kávézókban és reggelizőhelyekben, nemrég azonban egy ígéretes szereplő jelent meg a környéken. A Flat White-ba akár munka előtt is jöhetünk egy kis koffeinért és ízletes harapnivalókért, mi például öt nappal a nyitás után tettünk így. Megtapasztaltuk, milyen műfüvön taposva, hintán ülve, muffinformából kanalazni a bundás kenyeret, gluténmentesen enni a brownie-t és rizstejbe rajzolt mintával inni a világos pörkölésű kávét.Nyolcadik alkalommal gurulnak együtt Budapest longboardosai, az I Board Budapest csapat, méghozzá szervezett körülmények között, Budapest legszebb részein. Ha van longboardod és akarsz jó fejek között egy nagyot bulizni, akkor irány április 9-én a Hősök tere!