Végre megtörték a nagy csendet a Dreschler-palotával kapcsolatosan: a Marriott International bejelentette, hogy a W Hotels Budapest 2020-ban fogadhatja első vendégeit.

A Business Wire értesülései szerint előrelépés történt a régóta üresen álló épület ügyében. Az Andrássy úton, az Operával éppen szemközt álló Dreschler-palota eredetileg Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján valósult meg, 1893 és 1896 között. A patinás épület nevét egykori kávéházának/mulatójának üzemeltetőjéről, Dreschler Béláról kapta. Rengeteg városi legenda él ma is a művészeket befogadó, európai színvonalú vendéglátóhelyről. 1949-2002-ig a Balettintézetnek adott otthon és azóta már számos pletyka kapott szárnyra sorsáról.

Anthony Ingham, a W Hotels Worldwide brand igazgatója szerint Budapest már bebizonyította, mennyi lehetőség van benne és az elmúlt években Európa turisztikai centrumává vált. A szállodalánc képviselője szerint fővárosunkban jó arányban keveredik a történelem és a tradíció a haladó világnézettel. Így pedig remek lokációja lehet – az UNESCO Világörökség részeként számontartott Andrássy úton – Budapest a legújabb közép-európai hotelüknek.

A tervek szerint az épületet teljesen renoválják kívülről és belülről is. 162 stílusos, kortárs enteriőrrel rendelkező szobát alakítanak ki, közte egy luxuskategóriás elnöki lakosztállyal. Természetesen SPA-részleg, konferenciatermek, kisebb rendezvények lebonyolítására alkalmas helyiségek, bár és étterem is helyet kap majd a W Hotels Budapestben.

A szállodalánc olyan világvárosokban van jelen, mint például London, Párizs, Isztanbul, Barcelona vagy Amsterdam. Stílusát tekintve a laza, fiatalos, urbánus vonalat képviseli, s eleve elnevezésük is a Whatever/Whenever szópárosból eredeztethető.