Idén a fellépők kedvenc fesztiválja lett a Sziget, így már az összes kategória díját elnyerte az évek során az European Festival Awards-on.

A Sziget Fesztivált sokan szeretjük, ugyanúgy a külföldiek, mint mi, magyarok. Erre számos visszajelzés is érkezik, de talán a legmérvadóbb az a European Festival Awards, amely díjátadóját minden év januárjában tartják. Már nem meglepő, hogy a Sziget is szerepel évről évre a díjazottak között, de mindig nagy öröm, ha elhoz egy-egy díjat. Tavaly a European Line Up első helyét zsebelte be, a 2015-ös díjátadó gálán pedig a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés “fődíját”, azaz a nagyfesztiválok kategóriában az első helyezést.

Ezúttal a fellépők kedvenc fesztiváljának díját nyerte el a hazai rendezvény.

A Sziget e kategóriában olyan rendezvényeket előzött meg, mint a Rock Werchter, a Pukkelpop vagy a Primavera Sound. A fő szervező, Gerendai Károly szerint "a jelek azt mutatják, hogy a közönség bizalma töretlen, az viszont nagyon fontos visszajelzés, hogy a nemzetközi sztárok is szeretik a fesztiválunkat." Szintén az European Festival Awards díjátadóján osztották ki az idei év életműdíját is, ezt a Sziget egyik munkatársa, a nyáron tragikus autóbalesetben elhunyt Dan Panaitescu kapta.