A humoráról ismert oldal egyik magyar posztolója végigveszi országunk sajátosságait azok számára, akik nem ismerik nemzetünket.

A 9GAG arra buzdítja minden olvasóját, hogy mindenki öleljen meg egy magyart, előtte pedig levezeti a magyarok legfőbb sajátosságait, hogy beszéljenek egy kicsit Magyarországról. Az első ilyen az, hogy az országunk pici, így nem csoda, ha még sokan nem hallottak rólunk. New York-kal állítja szembe, még ennél az államnál is kisebbek vagyunk, és fele annyi a lakosságunk.

Nem nagyon tipikus emblémánk vagy jelképünk, de van olyan kutyafajtánk, amelyiknél nem lehet tudni, hogy melyik az eleje és melyik a vége. Ez pedig a puli.

A nyelvünk roppant nehéz. Ott van az -ő és az -ű betűnk, amely semelyik másik nyelvben nem létezik. Egy színre két szavunk is van, ilyen a vörös illetve a piros. A vöröset használjuk a borra és a hajra, a pirosat pedig például a labdára vagy az almára. Ha az érdeklődő külföldi nem látja a különbséget, az nem csoda.

A nevünknél a családnév van elöl, ami ritka a nemzeteknél, és pont ellenkezőleg használjuk a dátumozást, mint a többiek. Olyan fontos találmányok, felfedezések fűződnek az országunkhoz, mint a dinamó, a hologram, a golyóstoll vagy a C-vitamin, és a sportokban is elég jók vagyunk.

Persze azért nem minden fenékig tejfel, hiszen harmadikok vagyunk a világon alkoholfogyasztásban, és sokszor elég depresszívek vagyunk, több dalunk szól például öngyilkosságról.