A Galamb utcában kezdték, ma a Zoltán utcában működnek. Az utcáról nem sokat látni, bent, elsősorban a pincében viszont nagy dolgok történnek. Az alábbiakban egy olyan üzletet mutatunk be nektek, ahol az olasz csúcsmárkákkal vetekedő öltönyöket, ingeket és nyakkendőket készítenek – méret alapján.

A szabóság története néhány évvel ezelőtt indult egy másik pesti utcában. A lakást kinőtték, üzlethelyiséget váltottak, és más szakember készíti a méretre szabott férfi öltönyöket, ingeket, télikabátokat, nyakkendőket és díszzsebkendőket. Ami megmaradt, a nemes anyagok és a csúcsminőségre törekvés.

Mindez kiváló minőségű angol szövetekből, egyedi, csak ide gyártott gombokkal, amelyeket Olaszországból szereznek be. Az egyik típus például egy különleges kagylófajta héjának csiszolásával készül.

Itt minden egyedi, pontosan a vásárló igényei szerint készített. Egy új öltöny úgy készül, hogy a vendég bejelentkezik, besétál az üzletbe, majd Baranyi Csaba tulajdonossal együtt kiválasztják a szövetet és a fazont. A legtöbb ide betérő figyel a megjelenésére és van elképzelése a stílust illetően, de természetesen mindenkinek tanácsadással segítenek, hogy a hozzá legjobban passzoló ruhadarabot találják meg.

A Nápolyból érkezett szabó, Girolamo elkészíti a szabásmintát, majd munkatársaival véglegesítik a terméket. A tavaly ősszel érkezett szakember tudása elengedhetetlen a sikerhez.

A kész öltönyhöz összesen két próba szükséges az olasz szabóval, a harmadik alkalommal jutnak hozzá a ruhához. Nem olcsón, de minden relatív, hiszen egy hasonló minőségű öltöny külföldön 5000-6000 euró, itt körülbelül a feléért vállalják a gyártást.

Az üzlet tehát a Galamb utcai "lakásszabóság" után kapta a nevét, úgyhogy elég nagy szerencse, hogy nem mondjuk a Vágóhíd utcából indultak. Ma a Kossuth tértől nem messze működnek, itt készül minden, kizárólag kézzel, még varrógépet sem használnak, de azért begyűjtöttek egy szép régi Singert.

Az üzletbe kívülről nem nagyon lehet belátni, ezt az exkluzivitást pedig szeretnék is megőrizni. Az enteriőrről csak annyi mondhatunk, hogy nagyon egyszerű, de a világon bárhol megállná a helyét.
1054 Budapest, Zoltán utca 12.Facebook