A fesztivált nemrég Magyarország leginspirálóbb eseményének választották, melyre jövőre közel hétezer embert várnak.

A Brain Bar Budapest Kelet-Közép-Európa legnagyobb inspirációs fesztiválja, mely az ember és a gép közötti határokat vizsgálja a világ élvonalbeli véleményvezéreivel. A résztvevők közösen gondolkodnak a jövőnket alakító, technológia által vezérelt változásokról – úgy, mint az emberek és a robotika, az urbanizáció és a vidéki életforma, vagy éppen a szingularitás és a vallás kapcsolata. Európa legnagyobb jövőfesztiválja 2017-ben visszatér: a háromnapos eseményen ismét terítékre kerülnek a legizgalmasabb technológiai, üzleti, kulturális és politikai trendek, és közel ötven elismert személyiség ütközteti vízióját szerte a világból.

Az előadók közül tízet már be is jelentettek: Budapestre jön többek között Peter Sunde, a Pirate Bay társalapítója, George Friedman világszerte ismert geopolitikai elemző, Carol Cleland asztrobiológus és Kevin Zollman, a játékelmélet egyik legelismertebb szakértője. Bemutatja innovációit Simone Giertz svéd-amerikai robotépítő művész, és előad Barabási Albert-László hálózatkutató, valamint Shane Tusup, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edzője is.

A jövő évi programban olyan témák kaptak helyet, mint a mesterséges intelligencia térhódítása, a gyermekvállalás 21. századi kihívásai, a nagyvárosi élet jövője, a technológia és a szex kapcsolata, a fajok tömeges kihalásának problémája, az időutazás vagy éppen a földönkívüli élet lehetőségei.

A Brain Bar Budapestet 2017. június 1-3. között rendezik a belvárosi Erzsébet téren. Jegyek már kaphatók ezen az oldalon.