Az utolsó karácsony előtti hétvége következik, ami akkor is tartalmas programokat hoz, ha nem számítjuk bele az ajándékok után történő rohangálást.

Csütörtök
Az egyéves AETHER tartalmas születésnapi hétvégével várja a klubzene rajongóit. December 15-én, csütörtökön visszatér Budapestre a berlini Vatos Locos csapat, ezúttal az amerikai Chad Andrew-val, pénteken pedig egy fordulatokban gazdag epizóddal folytatódik az Analogue Soul by Ramin Sayyah sorozat. Az iráni DJ ezúttal egy különleges produkcióval készül: Henri Gonzo (Fran Palermo) segítségével bizonyítja be, hogy az élő technózenének és a rock&rollnak is lehet köze egymáshoz.

A belvárosi klub születésnapja szombaton teljesedik ki: a 23 órakor kezdődő buliban a francia underground egyik legnagyobbika, Chris Carrier áll a DJ-pult mögé.

Extravagáns smink, nagy cipők és vörös orr – mintha csak a klasszikus orosz cirkusz hagyományai készülnének felelevenedni a porondon. Valószínűtlenül tréfás jelenetekkel és hatásos gyakorlatokkal színpadra varázsolt, rövid történetek alkotják a belga Okidok, azaz Xavier Bouvier és BenoitDevos párosának előadását. Egy labda hull le az égből, egy ajtó nyílik a nagy semmibe – a szokatlanság és a leleményesség találkozása minden jelenetben. A cselekmény, a színpadon zajló események inkább csak ürügyül szolgálnak, a hangsúly a karaktereken van. A szokásos cirkuszi dressz helyett nagyapáink alsónadrágja fokozza a show-t. Két figurában testesülnek meg az alapvető bohóckarakterek: a nevetséges ügyefogyottban és a csetlő-botlóban. A siker elengedhetetlen része, hogy a közönség vevő legyen a komikumra, a kiemelkedő akrobatikusságra és a színházi költőiségre. (x)

Szinte napra pontosan egy évvel a tavalyi koncertje után ismét Budapesten lép fel az elmúlt tíz év egyik legkülönlegesebb zenekara, a Crippled Black Phoenix. A folk és a drone, valamint a pszichedelikus-, prog- és poszt-rock elemeiből nagyívű, befelé űrhajózós balladákat gyúró banda új lemezét mutatja be csütörtökön a Dürerben.Magyarország legnagyobb sztárjai avatnak be a titokba, hogyan kell slágert írni, amit mindenki énekel. Hogyan válik egy dal egy korszak szimbólumává?

Hogyan lehet headline-okban üzenetet közvetíteni?

A következő Zeitgeist vendégei:

Kiss Tibi, Lovasi András és Fluor Tomi.

A francia downtempo hiphop királya, Wax Tailor, azaz Jean-Christophe Le Saoűt már többször fellépett az A38 Hajón zenekarával és a csodálatos Charlotte Savaryvel. Wax Tailor az utóbbi időben nagyszabású, nagyzenekaros koncertprodukciójával volt elfoglalva, de idén ősszel érkezett új nagylemeze, amelynek bemutató turnéján visszatér Budapestre.Péntek

Fehér falak, sok konnektor és mindenekelőtt jóleső nyugalom fogad minket a Nagykörút és a Pozsonyiút metszéspontjában található kávézóban, ahol Dr. Bubós dekorációra egyáltalán nem kell számítani, kiadós és pénztárcabarát reggelimenü-összeállításokra, izgalmas tojásvariációkra, salátákra, mindenmentes étkekre és sűrű levesekre annál inkább.

Az Art At First Site projekt arra jött létre, hogy legyen egy platformja a képzőművészeti igénnyel készült rajzfilmeket és készítőiket szerető közönségnek. Minden alkalommal új helyszínen, új anyaggal várják a filmvásznat és festővásznakat gyűjtő mecénásokat és a különleges filmstillek rajongóit.December 16-án a Black Mamba Production szervezésében érkezik PaulRitch a Corvin Clubba.

Kézjegyét már letette a technó színtér legelismertebb kiadóinál, 2008 óta gondozza sajátját. Játékát ezen az estén Sanfranciscobeat és a Mateo & Spirit páros lesz hivatott keretbe foglalni.Mindenhol nagy öröm vendégül látni olyan fellépőket, akik szinte külön stílust teremtettek ebben a sokszínű technóvilágban.

Luigi Tozzit méltán lehet közéjük sorolni, aki üstökösként csapódott be 3 évvel ezelőtt a nemzetközi színtérre.

A Supernova Technokövetkező vendége Enrico Sangiuliano, aki az olasz szféra leggyorsabban és leglátványosabban feltörő előadójaként érkezik most Budapestre. Világszerte Beatport Techno TOP10 trackjeitől hangosak a klubok és fesztiválok.
Szombat

Magyarország legnépszerűbb, valamint Közép-Európa egyik legnagyobb fitnesz rendezvénye – amely 2006 óta méltán viseli az év legfittebb napja címet – 2016-ban 11. alkalommal vár mindenkit.
December 17-én a korábbi években már jól bevált helyszín, a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ a házigazdája a 11. DECATHLON FittArénának.Az Iparművészeti Múzeum két napon át tartó rendezvényen új kollekciókkal és friss ötletekkel mutatkoznak be a hazai ékszertervezők, keramikusok és iparművészek. A divat és a dizájn szerelmesei mind megtalálhatják legújabb kedvenceiket vagy éppen az ideális karácsonyi ajándékokat az alkotók standjainál.

A forralt bor kérdése nem egyszerű, ugyanis többtényezős az egyenlet. Leginkább meghitt, hangulatos, vidám helyen szeretjük ezt a forró szíverősítőt fogyasztani, így adott, hogy otthon készítsük el, esetleg barátainknál, együtt. De van az úgy, hogy forgatagba, esetleg egy jól pozicionált teraszra vágyunk és nem szeretnénk az előkészületekkel bajlódni, így inkább készen vásárolnánk meg azt. A vásári verziók általában szörnyű alapanyagokból készülnek és néhány beugratós reklám miatt lehet, hogy nem a kívánt ízekkel találkozunk majd. Nekünk viszont van 6 tuti helyünk, ahol nem érhet csalódás.Nevezési díj nincs a szombati margitszigeti futáson, a részvétel csak karácsonyi rondapulcsiban lehetséges.

A hűvös időre való tekintettel a bulifutás időtartama 60 perc lesz. Mindenki vigyen magának kabátot, meleg ruhát, amit a futás után fel tud venni.

Marissa Nadler az egyik legtudatosabb, legsokoldalúbb amerikai dalszerző-előadó, akinek hangját Julee Cruise-hoz és Kate Bush-hoz, dalszerzői kvalitásait Joni Mitchelléhez hasonlítják. A folk-gothic Americanát finom, törékeny, melankolikus dalokba öntő, csodálatos énekesnő új lemezét mutatja be szombaton az A38 Hajón.Vasárnap
Minden hónap egyik vasárnapján lesz egy kisebb vásár, ahol helyben fogyasztható és otthon elkészíthető garantáltan vegán ételeket, italokat, konyhai alapanyagokat, CF termékeket és kézműves dolgokat vásárolhatsz a BAOTIFUL-ban.

A 2012-ben, Vági Bence rendező- koreográfus vezetésével alakult meg a tizenegy tehetséges artistából álló Recirquel Újcirkusz Társulat. A társulat legfontosabb célkitűzése, hogy az újcirkusz műfaját bemutassa és megismertesse a közönséggel. Azóta négy előadással büszkélkedhet az együttes: a Cirkusz az Éjszakában, A Meztelen Bohóc, a Párizs Éjjel és a Non Solus című produkciókat sok-sok telt házas előadáson ismerhette és szerethette meg a közönség a Müpában és számos külföldi turnén. A Trükkök című előadás e négy előadás legjobb jeleneteiből készült exkluzív válogatás, melynek végén a közönség egy kicsit a „színfalak mögé” is pillanthat, betekinthet az artisták csodálatos világába és maga kipróbálhat néhány egyszerűbb mutatványt. (x)

Az idén 10 éves WAMP történetében már hagyomány, hogy decemberben több karácsonyivásárral készül. 2016-ban december 18-án több mint 200 tervezővel a MillenárisB csarnokában várnak mindenkit, aki karácsonyra igazán egyedi és különleges ajándékokkal szeretné meglepni a szeretteit.

A Johnny's Bistróban a mexikói ihletésű gyorsételek ugyanúgy helyet kapnak az étlapon, mint a hot dogok és hamburgerek, de a tudatosabban étkezőknek sem kell reszelt répát rendelniük, hiszen fitt és gluténmentes megoldásokra is számíthatunk náluk. És persze shake-ekre.

Durvákra.