Bálint Edit és Béres Szilvi egy régi családi recept szerint sütöttek sparhelten édes kelt tésztát. Lekvárral kenve, porcukorral szórva. Aztán a finomságot elvitték fesztiválokra, immár sós verzióban is, hogy ne csak az édességes színtéren szerepeljenek. Hamar megszerette a fesztiválok népe a kézreálló, út közben is könnyedén ehető, laktató és ízletes Lepényt, majd csaknem 10 évvel később immár új cégként, új koncepcióval kezdték el értékesíteni a 100%-ban magyar street foodot. Persze a lányok alapötlete mindig kíséri majd a Lepényt. A Corvin közben lévő üzletben is.

Divatos már mindent street food-nak hívni, s a terminust most nem is szeretnénk kifejteni. Csupán annyit, hogy a lángos, a palacsinta és a Kolbice újabb magyar szereplővel egészült ki, ez pedig nem más, mint a Lepény. Teljesen egyszerű formuláról beszélünk és éppen ez az egyszerűség a szimpatikus benne. Kelesztett tészta, megtöltve például sajttal, kolbásszal, vagy sonkával, esetleg fetával és spenóttal.

A Corvin köz kis üzlete november elején startolt, de a termék már jó pár budapesti helyszínen jelen van. Készítése ugyanis egyszerű és nem igényel különösebb szakértelmet. A lepények előre összeállítva várják a hőkezelést, vagyis a toaster-ben, vaslapon történő sütést. 8 perc alatt el is készülnek, a sajt csak úgy nyúlik, a sonka, vagy kolbász pedig finomra sül a hajtott tésztában. Fontos, hogy minden komponens magyar, így például a kolbász is Buza-féle csemege. Ez a szemlélet fontos a lepényeseknek, akik Magyar Termék Nagydíjat is magukénak tudhatnak már.

Az igazán pici üzletben forró krémleveseket és salátát is kínálnak, egy lepény, saláta, leves kombó például a leggazdagabb ízvilágú lepénnyel 1300 forintba kerül. Ez egy komplett ebédnek is megfelel. Mi a kolbásszal pakoltat (850 forint), a fetás-spenótos vegát (850 forint) és az extrát (890 forint) kóstoltuk, ami sonkával és hagymával érkezik. A tészta nem nehéz, nem fekszi meg a gyomrot. Vastagabb egy piadina-nál, de légiesebb a pizzatésztánál.Gyors, kézre áll, finom és egyszerű. Egy sietős ebédnek, buli előtti falatként, mozi után éppen jó lehet a Lepény. Hamarosan glutén-és laktózmentes verziókkal is érkeznek.

A Lepény

Facebook

Cím:
1082 Budapest Corvin-köz 4.
Nyitva tartás: