A rakparton sétálva nyomon követheted Budapest címerállatának izgalmas "fénymozgását" december 5-én, 19:00 és 19:30 között.

A város lassan karácsonyi lázban ég, a ráhangolódáshoz elengedhetetlen a különleges fényhatás és a dekoratív látvány, ezért december 5-e estére, 7 órai kezdettel egy egyedülálló, félórás sétáló fényfestést szerveznek a Dunáról a budapesti házak falaira. A Főváros és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.

szervezésében egy fényből „készült” oroszlán mozgását követhetjük nyomom a házfalakon, a Margit híd és a Szabadság híd közötti szakaszon, a rakparton sétálva.

És hogy miért pont oroszlán? Mert ez Budapest címerállata, a vetítés pedig ennek a szimbolikus fejlődéstörténetét szeretné bemutatni. Ez lesz egyébként az első “sétáló fényfestés”, amely nemzetközileg is egyedülállónak számít.

A Szabadság hídtól egészen a Margit hídig vetítik meg a pesti házakat, ami mindkét rakpartról látható lesz. Budáról a távolság miatt tovább lehet követni az oroszlán útját, Pesten viszont testközelből látszik majd a közel 20 méteres sétáló oroszlán. Együttműködő partner a LaLuz Visuals.
Mikor?
december 5., hétfő, 19:00-19:30
Hol?
a Szabadság hídtól a Margit hídig.
Facebook-esemény