Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Shopping Hírek

Márciusban PetSa bolhapiac néven nyit újra az egykori PeCsa bolhapiac

Március 16-án Ferencvárosban, a Soroksári úton nyit újra a piaclegenda, ami hétről hétre várja majd a budapestieket.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

Shopping

Ahol néha a gazdik is majszolgatnak – Flash kutyapékség

Fahéjas csiga, csirkemájas pite, sütőtökös keksz, mogyoróvajas répatorta – végigfutva a Flash pékség kínálatán, szinte már rohannánk is a Villányi útra a frissen sütött falatokért, csakhogy a termékek nem két, hanem négylábúaknak, azon belül kutyáknak készülnek. 

Évekkel ezelőtt – honnan máshonnan, mint minden fura dolog hazájából –, az Egyesült Államokból érkezett a hír, hogy pékséget nyitottak kizárólag kutyusok számára készült finomságokkal. Magyarországon nem a tavaly szeptemberben alapított Flashkutyapékség volt az első ilyen, de úgy tűnik, az egyetlen, amelyik talpon maradt. Azóta nemhogy megáll a lábán, hanem a pesti üzletet követően immáron Budán is hozzájuthatnak a gazdik a legfinomabb és legegészségesebb jutalomfalatokhoz.

Jókai Tímea az online marketingből igazolt át az állatok világába és mivel imádja a kutyusokat, édesanyjával együtt belevágott az eb-bizniszbe. "Miután egyszer elolvastam, miket raknak a jutalomfalatokba, eléggé kiábrándultam és úgy döntöttem, inkább megsütöm én. Kezdetben a saját kutyusomon, illetve a barátaimén kísérleteztem, valamint feltűnt, hogy a barátom is rájár a falatokra. Ebből következik, hogy az ételek – bár nincs bennük se só, se cukor, tehát gyakorlatilag íztelenek – emberi fogyasztásra is alkalmasak" – mondja Tímea.

Olyannyira alkalmasak, hogy egyszer megtörtént a következő eset: egy gazdi az itt vásárolt fahéjascsigát útközben hogy, hogy nem elmajszolgatta, majd visszajött, hogy akkor venne a kutyájának is valamit… És ha ez nem lenne elég, akad olyan rendszeres vásárló, akinek konkrétan kutyája sincs. Nem meglepő, hogy néhány érdeklődő elcsábul mondjuk a (cukrozatlan) mogyoróvajas-vaníliás krémsajttal töltött csirkemájas "pupcake"-et látva.

Persze a fő "vevőkört" az ebek jelentik, akiknek csupa egészséges jutalomfalatot lehet itt vásárolni, amennyiben megérdemlik. Tímea az interneten talált recepteket fejlesztette tovább és rukkolt elő olyan egyedi produkciókkal, mint például a hamarosan a pultba kerülő kutyamacaron. Tőle tudjuk, hogy az először erre járó kutyatulajdonosok kezdetben nem nagyon mernek kockáztatni és inkább biztosra mennek: húsos dolgokat vesznek, aztán mernek csak bevállalni olyan falatkákat, mint mondjuk a főként vizslákra nyugtatólag ható levendulás harmóniakeksz.A pici üzletben gyakran tartanak szülinapibulikat kutyusoknak, ilyenkor a szomszédos kiskertben játszhatnak önfeledten, miközben a gazdáik szemezgethetnek az eledelek mellett az egyedi termékek (nyakörvek, pulcsik, sapkák, stb.) között. Népszerűek a szülinapi torták (banános "csokis", sertésmájas), de sokan szeretik a – többek között almás vagy répás ízben kapható – "pupcake"-eket is. Rossz hír viszont a macskatulajdonosoknak: itt kizárólag az ebek kedvében járnak!
Flash kutyapékség
Facebook

Weboldal

Cím:


1118 Budapest, Villányi út 86.

Hasonló tartalmak

Shopping

Márciusi kiskertpiac

Múlik a tél, kezdetét veszi a tavasz, és a Kiskertpiac beköltözik a belvárosba, az Anker közbe. Március 10-én, vasárnap virágok, növények, termelők és dizájn kiállítók termékeivel, a csupa növényes MADHOUSE igazán kizöldül majd, és ha arra járnánk, biztosan nem távozunk üres kézzel.

Shopping

Women's Day Pop-up

Nők napja alkalmából a Berberben három női vállalkozót hívtak meg, egy laza szombati pop-up vásárra. A szokásos szőnyegdózis mellett csodás kerámiák, ékszerek, etikusan készült ruhák és kiegészítők közül válogathatunk március 9-én, a DE_Ceramics, Kafi Folk és Málna Jewellery jóvoltából.

Shopping

Nőnapi tulipánvásár a Normafán

Március 8. és 10. között virágba borul a Normafa Síház Étterem, és a tavasz hírnökével, tulipánnal telik meg a helyiség nőnap alkalmából. Lesznek 10 és 20 szálból álló csokrok, a hétvége zárásaként pedig vasárnap egy tavaszköszöntő brunchra kerül sor.

Shopping

NOS Nőnapi garázsvásár

Ismét kinyitják a NOS csodagarázsát március 8. és 10. között, a Hunyadi János utca 22. szám alatt. Kincsek között válogathatunk, és a tematika természetesen nőnapi lesz, ami csomó csajos cuccot jelent, és persze a szokásos, széles választékot.

Neked ajánlott

A