Tovább színesedik a város, ezúttal egy görög hős került rajzfilmes stílusban egy fővárosi tűzfalra.

Mint ahogy arról már beszámoltunk javában zajlik a Színes Város fesztiválja, és folyamatosan születnek a színes falfestmények a belváros tűzfalaira. Most két külföldi művész festett meg egy újabb falat Budapesten, a Nagydiófa utcában. A világot járt, madridi székhelyű SPOK és a francia, hazájában illusztrátorként dolgozó KORSE idén, a fesztivál keretén belül találkoztak először és el is készítették első közös alkotásukat. A téma az olimpia lett, ehhez kapcsolódott be a város és a víz, amely az idei Színes Város Budapest Fesztivál vezető témája.

A két külföldi művész a görög istenek világát csempészte bele a mai korba, és ötvözte egy szürreálisabb, rajzfilmes képi világgal.

A rajz a múltbéli hagyományok modern kori környezetbe helyezésével a múlt és a jelen összefonódására és a folyamatos fejlődésre utal.

A két alkotó két hétig dolgozott a felületen, amely – ahogy a nemrégiben elkészült Sas utca és Arany János utca sarkán található tűzfal esetén is – először hőszigetelést kapott. SPOK ÉS KORSE egyébként a Színes Város Csoport és a Budapest 2024 meghívására érkezett fővárosunkba, hogy megfessék a 230 m2 nagyságú tűzfalat.