Néhány nagy nevű zenei előadó pont erre a hétvégére időzítette budapesti látogatását, tehát koncertügyileg kimaxolhatod az elkövetkezendő napokat. Ha egyikre sincs jegyed, ajánlunk mást.

Csütörtök
Drámák, zenés játékok, előadások, koncertek, film – és mindez egy helyen: a Dob utcai Spinozában. A szeptember 10. és 25. közötti Spinoza-fesztivál 16 programjában 73 közreműködő lép fel.Hiroaki Umeda japán koreográfust és multidiszciplináris művészt a japán avantgárd művészeti világ meghatározó, egyik legbefolyásosabb művészeként tartják számon. Előadásai intenzív vizuális elemeket hordoznak, koreográfiáinak központi eleme a digitális hátterű holisztikus művészi gondolkodás, az érzékszervek folyamatos stimulálása. Csütörtökön a Trafóban látható.

A legendás budai kávéház többek között Karinthy és Kosztolányi törzshelye volt, így a tulajdonosok mindenben az egykori hangulatot igyekeztek felidézni a 2009-es újjászületéskor. Azóta eltelt néhány év, jönnek-mennek a romkocsmák, tombol az ipari dizájn-őrület, így a Hadik is váltott. Már nem kávéház, csak egyszerűen: Hadik. Látogass el oda csütörtökön!Az L1 Egyesület 2016-ban 15. alkalommal szervezi meg éves kiemelt eseményét az L1danceFest-et. A 2002 óta létező fesztivál a kezdeti időkben csak egy-egy nap erejéig fogadott nemzetközi vendéget, majd folyamatosan hívott meg külföldi művészeket. Az elmúlt években igazi nemzetközi táncfesztivállá válhatott, egyedüliként Magyarországon.

A Székely Mihály utcai Lou Lou bezárt, ám a stílusos fine dining étterem helye még szinte ki sem hűlt, máris egy új koncepció érkezett ide: a csopaki MárgaBisztró kis testvére. Aki járt már a balatoni panorámás étteremben, tudhatja, hogy nagyon odafigyelnek az alapanyagokra, amit tudnak, magyar termelőktől oldanak meg, sőt, sok komponens egyenesen a Balatonhoz köthető. Ezt a szellemiséget követik Budapesten is, valahogy félúton a bisztrókonyha és a fine dining között.

Meglátogattuk.Péntek
A Nemzeti Vágta a magyar tradíciókra épülő, nagyszabású, történelmi hangulatú lovasverseny, mely ilyen formán egyszerre hagyományőrző és hagyományteremtő, országos kulturális esemény. Hétvégén ismét a Hősök terén rendezik meg.

A Fogasház és a Fogaskert összevont születésnapján júniusban már villantott egyet a programszervező brigád, amikor tető alá hoztak olyan neveket, mint a Kozmix, a Fresh és az Ámokfutók. Az akkori, hitetlenkedéssel átitatott reakciók arra sarkallták a szokatlan megoldásokra mindig nyitott szervezőket, hogy továbbgondolják az akkori sikerhétvégét.

Ebből született a Party Masters Kollekció, amely nyíltan össze kívánja ereszteni a ’90-es évek állócsillagait a jelen és a jövő meghatározó zenészeivel, DJ-ivel. Szeptemberben ezt kétszer is megteszik, először a 16-17-ei pénteken és szombaton, mindkét este egészen elképesztőnek ígérkezik. (x)

Tcha Limberger nemzetközileg elismert hegedűs, énekes és gitáros vendégszereplésével tér vissza Budapestre a Musique de l’Europe Festival Tour. A „Traditional European Music Clash” című estjük Kelet és Nyugat Európa zenei találkozása egy színpadon, egy műsorban. Utazás a manouche, a flamenco, a balkán, a magyar, a román nép- és cigányzenén keresztül.Az Édes Napok Budapest idén is, mint az év legédesebb hétvégéje érkezik szeptember 16-án, melyen a korábbiakhoz hasonló szakmai és szórakoztató programok mellet az ország legfinomabb édességeit kóstolhatod, illetve vásárolhatod meg.A többszörös platinalemezes kanadai rockbanda, a Nickelback hatalmas turnéra indul 2016-ban. Az európai koncertkörút szeptember 2-án indul Helsinkiben.

Ez a Nickelback tizedik világ körüli turnéja, amely 30 különböző városban lesz látható ősszel Európában, köztük a BudapestAréna színpadán is szeptember 16- án!

Az Eleven Ősz fesztivált három évvel ezelőtt olyan nemes céllal hívtak életre a szervezők, hogy a mai kornak megfelelően újraélesszék és felpezsdítsék a környék kulturális és társasági életét.

Az esemény hazai és nemzetközileg elismert képző-, és iparművészeknek teremt lehetőséget, hogy bemutassák innovatív és kreatív alkotásaikat. (x)SzombatÚj partok, új kikötők hívogatnak, és nem lehet nemet mondani, hisz idén utoljára lesz lehetőség, hogy végigtáncold a délutánt a mozgó panorámában az éggel nyitva a fejed felett. A képzeletbeli vitorlákat még egyszer a Duna szelének feszítik az év utolsó Cruisinján szeptember 17-én, hogy a közös térkép még ismeretlen területeit is meghódíthasd.

A legendás Modern Talking énekese, Thomas Anders újra elhozza a ’80-as évek egyik legmeghatározóbb disco és pop duó zenéit. Több mint 150 millió eladott lemez és megszámlálhatatlan fellépés után idén szeptember 17-én a Budapest Parkban csendülnek fel a jól ismert dallamok, mint a You’re My Heart You’re My Soul, a Sexy Sexy Lovervagy a Cheri Cheri Lady.A Színházak Éjszakája szeptember 17-én újra elvarázsol.

30 színház készül rendhagyó programokkal, műsorokkal, szenvedélyesen beavatva a nézőket a kulisszatitkokba, a játékba, a színházcsinálás rejtelmeibe.

Idén 90 éves Budapest egyik legszebb filmszínháza, a Puskinmozi. Ez alkalomból szeptemberben kétnapos ünnepre készülnek, 35 mm-es kópiáról vetített klasszikus magyar filmekkel, meghívott vendégekkel és az ismét mozikba kerülő Casablanca első vetítéseivel foglalhatod le magad.23 év a dekkek mögött, nagyjából 15 ezer lemez, rezidencia legendás európai klubokban. A lelkes vinylfelhalmozó Tama Sumo szombat este a LÄRM-be hoz egy kis technót szombaton.
VasárnapA hetedik napon nincs más dolgod, mint hátradőlni, és gyönyörködni a város szépségeiben, a sűrűn barázdált bakelitekről finom muzsika szól a víz feletti naplementében, miközben minden magyar lemezlovasok atyja, dj Palotai a legkedvesebb lemezeit osztja meg.

Újra lesz Walking Dog Kutyás Piknik.

Ezúttal a Hajógyári szigeten lévő Golftanyán rendezik meg a pikniket, így menhelyeknek és egy kisebb kutyás vásárnak is helyet tudnak adni a programban. Mindenki hozhat enni-inni, amit szeretne, és persze a kutyáját. A cél, hogy mindenki jól érezze magát és ismerkedjen egymással, amíg az ebek egymással játszanak.

A Bálna évekkel ezelőtt kikötött, de a semmi közepébe érkezett, a hozzá kapcsolódó közterek az elmúlt években kezdtek csak rendezett képet mutatni. Ennek a tervnek volt a része a kiváló adottságú Nehru-part felújítása is, hiszen hiába a Bálna közelsége, az itt kikötő hajók közönsége és persze a helyi lakosok igényei, a park eddig igencsak elhanyagolt képet mutatott. A most befejezett, átfogó rekonstrukció eredményeképp felújított zöldterületek, több sportolási lehetőség és hatalmas játszótér jött létre.

Sétáld végig vasárnap.

A 16 Horsepower egykori frontembere, David EugeneEdwards nem először tér vissza az A38 Hajóra. Legutóbb két éve, aktuális lemezének megjelenésekor adott szuperintenzív koncertet hajószakasztó telt ház előtt. Most nyár végén megjelenő legújabb, Star Treatment című albumát mutatja be a kortárs folk-punk egyik legnagyobb alakja.