A BBC egy átfogó cikket írt Budapestről, sőt, külön elemzi írásában Pestet és Budát.

A BBC Travel rovata Budapestet mutatja be egyik cikkében. Többek között javaslatokat tesz a külföldieknek arra, melyek a legjobb kerületek arra, hogy itt éljenek vagy hogy hova menjenek a városon belül.

Budapest szinte két külön városkából áll, melyek szinte különböző „személyiséggel” és életvitellel rendelkező helyek – olvasható a cikkben. Pest az, ahol minden történik és zajlik, ráadásul jó gyorsan, sok bárral, étteremmel, bulihellyel és találkozóponttal rendelkezik, Buda pedig a város nyugodtabb, zöldebb arcát mutatja. Függetlenül a negatívumoktól, a fővárosiak nagy többségben büszkék Budapestre, történelmi értékeikre, a város kultúrájára, szeretünk új helyeket felfedezni, de megőrizni a régieket is. A BBC-nek nyilatkozók szerint a régebbi lakosok szeretnek legtöbbször bezárkózni a saját világukba, de a fiatalok barátságosak a turistákkal.

A budai oldal inkább a családok körében közkedvelt, míg a pesti oldalon főleg bulihelyek és munkahelyek vannak, és sokan szeretik Újlipótvárost, a Kecskeméti utca környékét, de mostanában már a VIII. kerület vadromantikáját is. A turisták, külföldiek számára itt élelmiszer venni vagy alkoholt inni még mindig nagyon olcsó. A helyiek pedig próbálják kihasználni a városban rejlő lehetőségeket, sokan járnak a Margitszigetre, vagy a Duna-menti kirándulóhelyekre. Népszerű a Normafa, télen szánkózni, síelni, nyáron piknikezni lehet ott. Nyáron persze semelyik helyszín nem vetekedhet az Óbudai-szigettel a Sziget Fesztivál miatt.