A sörösök jól járnak az előttünk álló hétvégével, mert két ilyen jellegű fesztivál is lesz a fővárosban, no meg a világ egyik legismertebb DJ-jének rajongói és az állatbarátok sem unatkoznak majd.

Csütörtök
A Budapesti Német Sörfesztiválon kifejezetten Németországból származó házi-, kisüzemi és nagyüzemi sörfőzdék söreit lesz lehetőséged megkóstolni. Számos olyan sörrel találkozhatsz majd a rendezvényen, melyekkel Magyarországon eddig nem, csak nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem.

A szabad és független, közösségi Tilos Rádió augusztus 25-én egy „nulladik” napi koncert-estét követő, kétnapos bulival – augusztus 26-27. –, ünnepli 25. születésnapját a Dürer Kertben.

A születésnapi buli igazi tilosos rendezvény: kocsmázás, beszélgetés, ismerkedés, nyílt tűzi bográcsozás, kerti koncertek, DJ-k, Tilos partyk, tombola.A szimfonikusokkal közös MagnaCumLaude-koncert évek óta hatalmas sikernek örvend.

WernerGábor karmester vezénylete alatt különleges hangszerelésben csendülnek fel a Minden állomás, Átkozott nők, Színezd újra, Túl későn, Visszhang, Pálinka dal, Vidéki sanzon vagy a Köszönet című slágerek, de a készülő új albumból is kaphatnak ízelítőt a vendégek.

Kóstoltál már a Szent István téren körbesétálva az ország legizgalmasabb 32 fiatal borászától? Többek között megújult kedvencek kóstolójával és 4 napos borünneppel vár idén is a DiVino és a Junibor az ország egyik legszebb terén.PéntekItt az alkalom, hogy az Erzsébet körúti Art Cinemában megnézd az elmúlt félév sikerfilmjeit egy éjszaka alatt, egy karszalaggal.

A karszalag ára: 2500 Ft.

Újra itt a sörgyárfesztiválozás ideje, vagyis ha augusztus végén különleges helyszínen szeretnél sörkülönlegességeket inni (közel 140 sörcsapról) és két színpadon koncerteket hallgatni, Kőbányát kell célba venned. Az itteni Dreher Sörgyárakban két napig tartanak a programok, amik között lesznek például kulisszatitkokra fényt derítő túrák is. (x)

Szeptember 8-án jelenik meg a Kerekes Band legújabb lemeze, Back to Følk (Music from Følkland) címmel. Ennek apropóján – a lemezbemutató koncert előtt – pénteken a Kobuciban már hallhattok néhány új dalt az albumról.Ez az ötödik alkalom, hogy megrendezik az Állatkertek Éjszakáját, az augusztus 26-i eseményhez 12 állatkert csatlakozott az országból.

Budapesten és közvetlen környékén a Budakeszi Vadaspark, a Tropicarium és a Fővárosi Állat- és Növénykert tart izgalmas és nem hétköznapi programokat, egészen éjfélig, augusztus utolsó péntekjén.
Szombat

Kezdd az őszt a Bringológián! Az IparművészetiMúzeumban most láthatsz légzsákká változó bukósisakot, különleges teherbicikliket, közösségi bringakölcsönző szolgáltatásokat, sőt interaktív pedálgépeket is kipróbálhatsz. Szeptembertől elképesztően jó programokkal várnak kisebbeket és nagyobbakat is: DIY workshopokkal, különleges gyerekprogramokkal és teherkerékpár-börzével. Ha tagja van a Magyar Kerékpáros Klubnak, akkor a novemberi zárásig 50%-on csodálhatod meg a bringákat. (x)

Mi, budapestiek szeretünk rekordokat döntögetni, párnacsatázni, világnapokat ünnepelni, fagyi- és palacsintanapon édességet enni, összejönni tereken, buborékot fújni, és más vicces dolgot csinálni együtt. Most ismét alkalom adódik erre, hiszen újabb vizes rekord felállítására készülnek a magyarok: szombaton délben közel 1000 ember fog egymásra lövöldözni vízipisztolyokkal.

A világ egyik legismertebb DJ-je végre visszatér Magyarországra, méghozzá szombaton a BudapestParkba. Számos világsláger, egyedülálló zenei múlt egy külön kategória, ez maga ATB.Csapj egy remek #trueirish nyárzáró bulit szombat este, amihez a The Scarlet visszatér egyik kedvenc helyére, a G3-ba.

Újra velük lesz a fedélzeten a PiszkosFred, Veszprémből pedig üdvözöljétek majd a Mad Man's Crewt.

A jazz és világzenei körökben egyre ismertebb négy tagú zenekar a nyár folyamán Szabadon címmel egy négy állomásos turnéra indult. A záró koncertet augusztus 27-én, Budapesten, az ÉpítészPince kertjében tartják, amely egy 19 század második felében épült palota épület borostyánnal és vadszőlővel befuttatott kertje.A Corvin Roomban vérbeli underground zenészek szelekcióira tombolhattok egészen reggelig. Augusztus 27-énMattiaFontana, az olasz Clique Club tulajdonosa, nem utolsósorban hangmérnök és kiváló szelektor személyében érkezik oda.VasárnapMúlt héten nyitott meg Budapest első macskás kocsmája a Semmelweisutcában. A helyet a már szinte látványosságnak számító Cat Café csapata jegyzi, itt viszont egy hagyományos ivóban, alkoholos italok mellett élvezhetjük a cicák társaságát, akik szűk egy hét alatt máris a vendégek kedvencei lettek.

Körbenéztünk.

Milyen a kóser füstölt libacomb? Hogyan készül a kóser sólet Jemenben és Galíciában? Mi a különbség a gerstlis és a lengyel sólet között? Ha ezekre a kérdésekre nemcsak elméleti választ szeretnél kapni, hanem gazdagodnál egy kiadós kóser gasztronómiai élménnyel, akkor irány a 2. Sóletfesztivál!
Dizájn-, bolha-, garázs , kézműves-, termelői-, közösségi-vagy használt ruha... Mi az? Piac.

Mindez együtt, egy helyen, egy napon: a PiacokNapján! A Piacok Napja egy különleges rendezvény, amely egyszerre képviseli a közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom üzenetét.