A kőbányai Dreher Sörgyárak udvara augusztus végén újra fesztiválközponttá alakul, ráadásul idén két teljes napra. Ezalatt az idő alatt lesz itt minden, amit a fesztivál fogalmával azonosíthatunk: például sok sör és kedvelt hazai zenekarok. Ha az első ponttal kezdünk, a sörkülönlegességeket és a közel 140 sörcsapot kell kiemelni, a koncertek terén pedig csak annyit mondunk, érkezik a The Biebers, Péterfy Bori & Love Band és a Vad Fruttik is. Bár az ugráláshoz inkább alkohol dukál, lesz azért sokféle étel is, és még a sörfőzés kulisszatitkaiba is bepillanthatunk.

A fesztivál magát undergroundnak hívja, aminek talán a helyszínválasztás is az oka. Kőbányán, a Dreher Sörgyárakban csak erre az alkalomra engednek szabad bejárást mindenkinek, aki jókat inna, enne, koncertezne és sörös kulisszatitkokban mélyedne el. A forgatókönyv nem új, de idén mindenből egy kicsit több jut: háromszorosára, vagyis közel 140-re nőtt a sörcsapok száma, új sörkülönlegességek debütálnak, nagyobb a terület, és több a program is.

A Dreher márkát jól ismerjük: a sörgyár már több mint 160 éve készíti nekünk ezt a minőségi sört. És ha már van ilyenünk, miért ne lehetne hozzá kapcsolódó sörgyárfesztiválunk is? Idén kiemelkedő szerep jut az elmúlt évek sikertechnológiájának, a hidegkomlózásnak, valamint szintén előtérbe kerül a legfrissebb, még pasztörizálatlan Dreher Tanksör. Utóbbi külön helyszínt is kap; a TankSörBárnál magunknak is csapolhatunk belőle.

A programokról annyit, hogy a koncertek két színpadon zajlanak majd, DJ-k is érkeznek, és a line upban olyan neveket találhatunk, mint Péterfy Bori & Love Band, a Vad Fruttik, Žagar, az Ivan & The Parazol, a Margaret Island, az Akkezdet Phiai és a The Biebers. Azt is megtudtuk, hogy a fesztiválnak

hivatalos dala is van, méghozzá a SuperStereo és KRSA jóvoltából. Természetesen ez is elhangzik majd. Azért nem csak ritmusra történő lábdobolással és csápolással lehet majd elütni az időt, lehet például sörfőzésből is okosodni a főzőház- és erjesztőlátogatáson.

A DreherFeszt területén kifejezetten erre az alkalomra felállított sörözőkbe ülhetünk be sörkülönlegességeket kóstolni, például a Rocklapba, a Komlóteraszra, az Üstökösbe vagy a Múzeum sörözőbe. A fesztiválra egyébként ingyenes buszjáratok közlekednek az Örs vezér terétől, és amit még érdemes tudni, hogy az 1 és 2 napos belépőjegyek ára elővételben 1490 Ft és 2790 Ft, a helyszínen pedig 2000 Ft-ba, illetve 3500 Ft-ba kerülnek. Ezek sörre beváltható kupont is tartalmaznak. Bővebb infó ITT.