Novotny Dóri diplomamunkája egy budapesti bérházban játszódó társasjáték. A cél, hogy a lakók bulit rendezhessenek a tetőn, de a házinénivel is meg kell küzdeni.

Novotny Dóri a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős hallgatójának diplomamunkája különösen megfogott minket. A Lakó-Társas nem csak csinos kivitelezés, hanem egy akciódús játék is, mely Budapesten játszódik, egy bérházban. A 3-6 főnyi albérlő azon mesterkedik, hogy meg tudják szerezni a társasház tetőteraszát és egy igazi privát bulit csináljanak, úgy, ahogy az amerikai filmekben látták. Zenével, tánccal, itallal. Az ügy azonban egyáltalán nem olyan egyzerű, a ház "Magdianyusa", a minden lében két kanál Házinéni nehezíti a szervezést és minden körben meglátogat valakit. Ilyenkor a szituációt furfanggal, humorral, élénk fantáziával kell megoldani, a "titkos fegyverekkel", melyek egy-egy lakó viccesen sztereotíp tulajdonságaiból fakadhatnak.

A karakterek tipikus budpestiek, úgy, mint a hipszterek, akiknek különleges eszközeik a kávézacc, a bajuszfésű, vagy diszkós-gyúrósék műkörömmel és proteinporral, a rockerek acélbetétessel és biztosítótűvel, esetleg a geekek, akik lézerkarddal és webkamerával "támadnak".


A dizájn kicsit visszanyúl a régi társasok világához, élénk színekkel, különböző anyagokkal operál: papírkártyák, fa korongok, amiket jó gyűjteni, fogdosni. Egyszerűen nosztalgiát ébreszt.


A Lakó-Társas egyébként megtekinthető július 26-ig az Andrássy út 69-71.-ben, az első emeleti Barcsay teremben. Sőt, folyamatosan tartanak tesztjátékokat, melyket a játék Facebook lapján követhetünk. Augusztus 4-én például a Board Game Caféban mutatkozik be a mutatós és szórakoztató budapesti társas. Nekünk egyelőre jobban tetszik, mint a Pokémon Go.

Bővebb infó a Lakó-Társasról ITT.