Zöldebb, tisztább, szebb és világszínvonalú közparkot ígér a Liget Projekt, melynek keretében 2019-ig rengeteg újítás fog megvalósulni a Városliget területén. A napokban megjelent egy animációs kisfilm is, amiben részletesen hallhatunk a változásokról. Érdemes végignézni a 3 perces videót, ami egyrészt nagyon igényes, másrészt szépen összefoglalja, miért érdemes várni 2019-et. Például több lesz a zöldfelület és a bicikli, mellette pedig megszűnik az autós forgalom. Felépülnek és megújulnak fontos épületek, és bővülnek a szórakozási lehetőségek. Ráadásul akadálymentesítve is lesz a terület.

A Városligetre, ami Budapest második legnagyobb közparkja, már évszázadok óta számíthatnak a budapestiek, ha kikapcsolódásról van szó. Mostanság egyre több rendezvénynek, gasztronómiai fesztiválnak a helyszíne: nemrég a Főzdefesztivál, előtte a Rosalia Fesztivál miatt nőtt meg hirtelen az egy négyzetméterre jutó városlakók száma a zöld gyepen. De azt is tudjuk, hogy ide kell jönni, ha csónakáznánk, vagy Európa legnagyobb mezőgazdasági múzeumát szeretnénk meglátogatni. Potenciál tehát van itt bőven, és a Liget Budapest ezt szeretné maximálisan kihasználni. Ezért jött létre a Liget Projekt, aminek jóvoltából 2019-től egy még szebb és jobb parkban sétálgathatunk majd.

A napokban egy kedves animációs film jelent meg a projektről, ami nagyon szépen összefoglalja a változásokat. Néhány pontban mi is összeszedtük, mire számíthatunk 3 év múlva:

  • Több 10 000 négyzetméterrel megnövelt zöldfelület, csökkenő aszfaltos terület
  • Új pihenőhelyek, játszóterek
  • Sportpályák, kivilágított futókör
  • Új vendéglátóhelyek
  • Új illemhelyek, kutyafuttatók
  • Teljes akadálymentesítés
  • BUBI-állomások
  • Eltűnnek a felszínen parkoló autók, helyette mélygarázsok létesülnek

Új lakók érkeznek:

És régiek épületét restaurálják:

Igaz, minderre még egy picit várni kell, de aztán egy fejlettebb, modernebb változatban kapják vissza a budapestiek a teljes Ligetüket. 2019-re nem kisebb a cél, mint hogy Európa egyik első számú kulturális szabadidőparkjává váljon ez a 100 hektárnyi zöld terület. Kíváncsian várjuk.