Az ÖregHarcos egy rövid dokumentumfilm három életvidám, izgalmas "öregharcosról", akik nyugdíjazásuk után kezdtek bele az önmegvalósításba.

ÖregHarcos címmel készítette el első dokumentumfilmjét a The nuts filmstúdió, Dubinyák Réka rendezésében, amely három nyugdíjas korban lévő emberről szól, akik életük olyan szakaszában járnak, hogy már megtehetik, hogy maguknak és új szenvedélyüknek éljenek.

A közel

negyedórás dokumentumfilm olyan életvidám, izgalmas "öregharcosokat" mutat be, akik a nyugdíj után fogtak neki annak, hogy megvalósítsák régi vagy akár eddig nem is tudatosult vágyaikat. Szeretik az életet, festenek, táncolnak, egyetemre járnak és mindezzel segíteni szeretnének a fiataloknak.

Feri bácsi festőcsaládból származik, és nyugdíjazása után jött rá, hogy neki is megy a művészet ezen ága, így bevásárolt egy művészboltban, és elkezdett festegetni. Tóthné Katának 2 éve az egyetem vált egy fellobbanó nagy szerelemmé, és újra beült az iskolapadba, amivel legfőbb célja, hogy a mai fiataloknak segítsen. Fahidi Éva, táncművész-írótól – akinek a számítógépére "a Windows 10 (...) mindenáron be akar települni" – egy szép napon azt kérdezte Szabó Réka, a Tünet Együttes művészeti vezetője, hogy akar-e táncolni színpadon. "Hát mondtam, hogy hogyne akarnék! Hát a legfőbb ideje! Ha eddig nem sikerült az embernek, 90 éves korában csak..." – felelte Éva. És létre is jött egy előadás a közreműködésével.

Az ÖregHarcos készítői filmjükkel egy rossz és megkövesedett sztereotípiát szeretnének lebontani. Céljuk, hogy akikhez eljut majd a kisfilm, azok talán majd elkezdenek kicsit másképp gondolkodni az öregkorról.