Különös fényjelenség szemtanúi lehettek tegnap este a budapestiek, a Lánchíd ugyanis a riói olimpia tiszteletére a brazil zászló sárga és zöld színét öltötte magára.

Főpolgármesteri döntés alapján a híd mintegy kétszáz díszvilágítási fényvetője kapott speciális színes, hőálló fóliaborítást szerdán, pont 100 nappal a a riói olimpia kezdete előtt. Ezzel a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó Budapest is csatlakozott ahhoz a nemzetközi kezdeményezéshez, amellyel a világversenyt köszöntik.


A közlemény szerint "a pilontestet megvilágító 144 fémhalogén lámpatest zöld, míg a pilonkoronán lévő 52 lámpatest sárga megvilágítást kap". Így a Lánchíd két központi eleme az olimpia rendező országának, Brazíliának a nemzeti színeit tükrözte tegnap este.

Mint ismeretes, a 2016-os nyári olimpia rendezési jogát Rio de Janeiro kapta meg, a XXXI. Nyári Olimpiai Játékok pedig augusztus 5-én kezdődnek majd a városban, a Maracana Stadionban. Ennek apropóján a budapesti Lánchíd is különös fénybe öltözött. A riói olimpia jegyében lezajlott fényjáték egy globális, városokat egyesítő esemény volt, ugyanis nem csak a Lánchíd, de más nagyvárosok jellegzetes épületei is a zöld és a sárga színt vették magukra, Londontól Tokióig.

Képgalériánkban a Budapest 2024 Zrt. fotóiból szemezgettünk.