Április 28-án indítja a szezont a Budapest Park, amely a hatalmas kivetítőinek köszönhetően a labdarúgó-Európa-bajnokságnak is "otthont ad" majd a nyáron a sok-sok koncert mellett.

A szünetben több változáson esett át Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye. A szervezők megnövelték a nagyszínpad nézőterét, ezáltal több helyről, kényelmesebben lehet látni a koncerteket, nagyobb teraszokat építettek ki, és blokkosították a mellékhelyiségeket is, csökkentve ezzel a sorban állást. Új helyszínként a Sportkert 5x3 méteres, azaz 15 négyzetméteres óriáskivetítőin több százan követhetik a nyár egyik leginkább várt eseményét, a foci Eb-t, illetve még előtte a Bajnokok Ligája döntőjét.

Ami a következő hónapok hazai zenei programját illeti, a Budapest Parkból indítja koncertsorozatát az Irie Maffia, klubkoncertet csak itt ad – de ebből négyet – a Punnany Massif, a fővárosi közönség először hallhatja a Halott Pénz új hanganyagának dalait, és új dalokat ígér a Welhello is. Kerek évfordulót ünnepel a Zagar, a Hősök és az AkkezdetPhiai, emellett persze a hazai élvonalból szinte mindenki ellátogat a Parkba Szabó Balázs Bandájától a PASO-n, a Brains-en, és Péterfy Borin keresztül a Quimbyig, hogy csak néhányat említsünk.

Bár a lista még nem teljes, az itthoni előadók közül már biztosan látható a Kistehén és a Biorobot, a The Biebers, a Mary PopKids-cel karöltve, de a Bëlga, a Lóci játszik, a Ladánybene 27 és a Firkin is színesíti a line up-ot.

Erős a külföldi felhozatal idén is. A nyár egyik legizgalmasabb bejelentése a Foals koncertje, akik tavalyi szigetes koncertjük után most visszatérnek Budapestre, egészen pontosan augusztus 17-én. Fellép a háromszoros Grammy-díjas gitáros SteveVai, mint ahogy a szintén Grammy-vel díjazott BobMarley utód, Damian Jr. „Gong” Marley is. A Marley család további tagjai közül Ky-Mani Marley is érkezik, aki Gentleman-nel együtt lesz a Park vendége.

Párizs szellemét idézi meg tavaly megjelent, Paris című feldolgozáslemezének dalaival ZAZ, de fellép Kanada legnépszerűbb punk-rock bandája, a BillyTalent.

Spanyolországból jön majd az argentin és kolumbiai bevándorlókból verbuválódott világzenei formáció, a CheSudaka, a metalcore rajongói pedig jó előre bevéshetik a naptárukba június 14-ét, amikor egy este áll színpadra a KillswitchEngage, az Architects, az August Burns Red, az Atreyu és a Bury Tomorrow.

Beindul a retroőrület is: nemzetközi és hazai fellépősorral, benne a Scooterrel, a legendás ModernTalking-énekes ThomasAnders-szel vagy a Total Dance Fesztivál keretében érkező LazyDee-vel, azaz Mr. Presidenttel, a Bestiákkal, BettyLove-val, a HappyGang-gel és az Ámokfutókkal.