Céltalan séták alkalmával igen izgalmas helyekbe lehet belebotlani váratlanul. Ilyen a Széll Kálmán téri munkálatok hátterében már fél éve csendben megbúvó PostBistro, amely a forgalmas környék egyik legígéretesebb tavaszi-nyári kiülős helyének ígérkezik. A raklapokból, fából és ponyvából összerakott bár külseje nem sokatmondó, bent viszont bárki szívesen eltöltene néhány órát a nap bármely szakában.

Szinte titokban nyílt a PostBistro, amiről néhány beavatotton kívül csak a helyiek tudtak eddig. Mi egy séta alkalmával botlottunk bele a régi, és kívülről egy kicsit sem látványos helybe, ami meglepő módon a környék talán legígéretesebb kutya- és gyermekbarát kerthelyiségét rejti. A hely amúgy fél éve már nyitva van, de mivel alapvetően kerthelyiségnek tervezték, ezért a valódi tesztidőszak csak most kezdődik.

A főleg ponyvákból, raklapokból, faszerkezetekből épült hely a régi Postapalota parkolójában kapott helyet, és megörökölte az egykori intézmény játszóterét is, amely az újrafestett kerti bútoraival, mászókájával, hintájával és lampionjaival kiváló helyszín egy ebéd utáni kávéhoz, egy délutáni fröccsözéshez vagy egy esti bulizáshoz.

A “bistro” jelző viszont egy kicsit becsapós: melegkonyhát sajnos nem találtunk (bár a kezdetekkor állítólag próbálkoztak vele), megtudtuk viszont, hogy kiváló melegszendvicseik vannak (700 Ft). Ezen a fronton amúgy talán érdemes lenne még egy kicsit erősíteniük.

Az italválasztékra azonban komolyan rámentek: kiváló magyar borokat (Konyári, Sauska, Nyakas), Panyolai pálinkákat, egy erős vodkaválasztékot, közel 10-féle whiskey-t, iletve különböző koktélokat találtunk.A nemrég megszűnt Moszkva Tér Bisztró után végre ismét gyarapodott az egyelőre még csekély mennyiségű, kiülős szórakozóhelyek száma a környéken, ráadásul a tervek szerint egy kivetítőt is elhelyeznek hamarosan, ahol sporteseményeket lehet majd nézni.
PostBistroCím: 1012 Budapest, Várfok utca 22.


Facebook