Bud Spencernél is erősebb programkínálattal érkezik az április: a szeszélyes hónap elég durva felhozatallal támad eseményügyileg, főként a fesztiválokat és a koncerteket tekintve.

KoncertAz Electrify tizedik eseményén első ízben ad koncertet Magyarországon április 9-én a Trafóban az ambient élő legendája, az elmúlás szépségét roncsolódó magnószalagokkal megörökítő WilliamBasinski, fellép a nosztalgikus kísérleti zene kozmopolitája, Andrew Pekler, illetve Lanuk, aki saját zenei nyelvét nyers szintetizátorhangok, labilis ritmusok és feltoluló zajok ütköztetésével alakította ki.

Mexikó legnépszerűbb zenészpárosa, az akusztikus gitár és a hard rock/metál bűvöletében élő, fantasztikus technikájú Rodrigo y Gabriela duó először játszik Magyarországon. A villámgyors kezű, hazájában és az USA-ban stadionokat megtöltő, virtuóz flamenco-metál páros Budapesten forró hangulatú klubkoncertet ad az A38 Hajón április 15-én.

Robert Glasper személyében napjaink egyik legfényesebb zongoristacsillagát üdvözölhetjük. A jazz műfajából ki-kitekintve a legkülönbözőbb zenei stílusokban – a rocktól a hiphopig – alkot.

Sokan őt tekintik a jazz jövőjének, amit ő rendszerint azzal utasít vissza, hogy „nem, én most vagyok itt!”. Április 16-án pedig a Müpában lesz.

Jamie Woon különleges tehetség, aki összerakta a jövő popdalait átitatva sajátos blues'n'garage stílusával, amelyek bekúsznak az agyadba és ott is maradnak örökre.

Legújabb tavaszi turnéja keretében április 20-án ismét Budapesten lesz látható, most az Akvárium Klubban ad várhatóan teltházas koncertet, amivel azt is bizonyítja, hogy "napjaink legtáncolhatóbb zenéiből jó párat ő csinált."

Steven Wilson, a négyszeres Grammy-jelölt hangszervirtuóz zenész-producer, aki ráadásul az egyik legkeményebben dolgozó művész a zeneiparban, bejelentette, hogy 2016-ban is folytatja márciusban megjelent és rendkívül népszerű Hand. Cannot. Erase. albuma koncertturnéját Európában. Most első alkalommal, Steven Wilson április 22-én Budapesten is látható lesz a RAM Colosseum színpadán.Lara Fabian kanadai énekesnő világszerte óriási népszerűségnek örvend, hangjának ereje, merészsége és technikai virtuozitása elbűvöli a közönséget. Dalai folyamatosan vezetik a slágerlistákat, a rajongótábora óriási, platina- és aranylemezek fémjelzik pályáját. Április 26-án a Budapest Arénában lép fel.Buli

A Gang of Ducks teret hagy a képzeletnek. Zenéjüket nehéz pontosan meghatározni, de ezt nem is kéri tőlük senki. Az érzékeny fülek számára ravasz és trükkös hangzás és az őket körülvevő titokzatosság segít megérteni, hogy a Gang of Ducks miért is az elmúlt két év egyik legizgalmasabb projektje – kiderül április 9-én a Toldiban.A HiFly nem bízza a véletlenre az őrületet, hiszen 2014-ben egyszer már elhozták Guy J-t, aki akkor akkora bulit csinált, hogy aki ott volt, egy percig sem gondolkodik azon, hogy most is ott a helye. Az izraeli DJ hitvallása szerint az elektronikus zene attól szép, hogy nincsenek korlátai. Ezt pedig kevés ember használja ki úgy, mint ő, akiért egyszerre rajonganak a house, a technó és trance szerelmesei. Április 16-án az Akvárium Klub vendége lesz.A sült krumpli, a jó sör és a waffel országából bizony van még olyan dolog, amit érdemes importálni: ez pedig a zene. Ebből kaphatunk ízelítőt április 23-án az Akváriumban a belga fesztiválon, ahová az ottani zenei forgatag legérdekesebb formációi látogatnak el.

Immár 5. alkalommal szólítják hadba a hű matinéket és matibákat, hogy méltóképp üdvözölhessük együtt az uralkodó napsütést.

Úgy tűnik, a nappali diszkózás legitimizálásáért folytatott harc lassan révbe ér, ám a hősök lelkesedése nem csüggedhet, hiszen a Hajógyári-sziget tökéletes pázsitján újabb 5 éves célkitűzéseket fognak a CityMatiné szervezői a horizontra helyezni.Fesztivál

kezdődik a 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, ahol tíz napon át nézhettek díjnyertes nemzetközi és magyar alkotásokat: öt budapesti helyszínen összesen 42 filmet. Az idei válogatás a versenyprogramon kívül öt szekcióba rendeződik: Fesztiválkedvencek, Amerikai függetlenek, Ázsiai szelek, A sötét oldal, Filmdokk, de rövidfilmeket is vetítenek.A színes összművészeti műsorral várja az érdeklődőket: komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, pop, világzene, tánc, színház és képzőművészeti program is része a kínálatnak. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok lépnek majd fel.Az ELTE Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett Sakuraünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzásához, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a sakura fák virágzásában –

Az első hazai és egyben szezonnyitó Beer, Burger & Barbecue Fesztiválon a legjobb kézműves sörök és hamburgeresek mellett a Millenárison bemutatkoznak a barbecue csapatok tradicionális és különleges termékeikkel.A Budapest100 idei helyszíne és témája a pesti Nagykörút.

a nyitva tartó házakban kiállításokon, beszélgetéseken kelnek életre az egykori és mai szomszédokról, lakóközösségekről, nehézségekről szóló történetek.

Budapesten is megszervezik a világon immár hagyománynak számító városspecifikált, egyhetes képzőművészeti rendezvénysorozatot, a BudapestArtWeeket. A Budapesti Tavaszi Fesztivál idején és társprogramjaként zajló esemény során egy karszalaggal több tucat galéria, múzeum és kiegészítő program várja az érdeklődőket, akik a képzőművészet iránt nyitottak.A Negyed7Negyed8fesztivált rendezi a Marom Klub Egyesület. A programsorozat most a határok közötti mozgás, a különböző társadalmakból érkezők együttélésének kérdéseit követi a VII. és VIII. kerület helyszíneivel együttműködésben.

Népszínház Karneválon mindenki megmutathatja, amiben a legjobb, amit otthonról hozott, és amit itt tanult meg. Egész napos utcabállal várnak mindenkit a környék ízeivel és dallamaival, művészeivel, aktív civiljeivel, és gyerekprogramokkal gondoskodnak arról, hogy ezt a napot valóban mindenki a magáénak érezhesse.SportFuss tavasszal félmaratont Budapest legszebb részein !

A Telekom Vivicittá Városvédő Futás (10 km) és a Telekom Midicittá (7 km) azok számára is teljesíthető, akik idén még nem vették elő futócipőjüket, vagy akár egyáltalán nincs nekik olyan.

Bújj Tweedbe és tarts a TweedRunBudapest baráti társasággal egy múltidéző útvonalon, hogy 12. alkalommal is megállítsd az időt a '20-'30-as évek világában a TavasziTweedRunon szintén Ha te is fontolgatod már egy ideje az életmódváltást, vagy már elkezdted, de szükséged van némi iránymutatásra, csatlakozz Egy napon, Budapest számos helyszínén konditermek, sportbemutatók, csapatjátékok, tanácsadás, egészségmegőrzés és szépségápolással kapcsolatos programok, bemutatók várnak ingyenesen vagy jelentős kedvezménnyel.

Az I Bike Budapest egy biciklis örömünnep, ami mindenkié, aki Budapesten bringázik. Azt szeretnék a szervezők, hogy Budapest végleg bringás város legyen.

kipróbálhatod, milyen lezárt utakon és hidakon tekerni.Kiállítás

A Magyar Nemzeti Galéria nagy sikerű El Kazovszkij tárlata után április elejétől az orosz származású művész alkotásait.

2008 után ez lesz az első alkalom, hogy egyéni tárlat keretében válogatást mutatnak be alkotásaiból, immáron a Várfok Galéria kibővített, majd' 200 m2-es kiállítóterében.

A 20. század legnagyobb hatású művészének szentelt, PicassoAlakváltozások, 1895–1972 című tárlat – amelyet a párizsi Musée National Picassóval együttműködésben szervez a Szépművészeti Múzeum

látható Budapesten.Színház

Akik szeretik a klasszikus és régi filmek hangulatát, mind zenében, jelmezben és díszletben, azoknak jó választás lehet az. A Félvilág Mágnás Elzájaként nemrégiben nagy sikert arató Kovács Patrícia most egy vak és magára hagyott, de tűzről pattant nőt alakít, akinek lakása hamar egy bűntény helyszíne lesz április 28-án.Csongor és Tünde két külön színdarab – amelyek végül mégis egybefonódnak. Ami az első részből hiányzik, az ott van a másodikban. Ami a Férfiból hiányzik, megvan a Nőben, és fordítva. És csak így érthetjük meg a nagy egészet: az Embert. A Kerengők - Csongor, Tünde MoziIdén hetedszer lehet éjjeli műszakban mozizni a Corvinban.

18 órától kivilágos kivirradtig peregnek majd a mozifilmek, vagyis legalább reggel hatig teljes erőből üzemel a Korda, a Kabos, a Karády, a Jávor, a Latabár és Radványi terem, a vásznon egymást váltják a filmek.

Az elmúlt év gazdag lengyel filmterméséből mutatja be a legkiemelkedőbb alkotásokat a 22. Lengyel Filmtavasz között a Művészmoziban.