Hosszú hétvége előtt állunk, de ez alkalommal csak vasárnapig ajánlunk elfoglaltságot. Nem kell azonban megkezdeni az aggódást, erre a négy napra is találtunk programokat a vásároktól a hardcore punkig bőven.

Csütörtök
Március 10-én nyílik a Paulay Ede utca 29-ben, és ismét 11 napig lesz elérhető a ProjektShowroom soron következő, 16. pop-up boltja, melynek középpontjában ezúttal a bútorok állnak. Ebben az évben a korábbiaktól eltérő módon három fő eleme lesz a kínálatnak: a dán modernizmus organikus bútorai, a '70-es évek darabjai, valamint az újjáépített bútorok.

Március 10-től újabb klasszikust hoznak vissza a múltból: a Corvin mozi legnagyobb termében minden idők legfontosabb gengszterfilmjét,

A Keresztapát
tűzik műsorra!

Egykor a Liszt Ferenc tér mellett a Ráday utca képviselte a kiülős vonalat Budapesten, a bulinegyed fejlődése és a 4-es metró építési munkálatai azonban nem tettek jót a környéknek. A feltámadás első komolyabb jele lehet az utca egyik legendás éttermének, a Pink Cadillacnek a teljes megújulása, ahol olasz ételeket, magyaros fogásokat, hamburgert és steaket ehetünk ezentúl, de beülhetünk néhány italra, egy ebédmenüre vagy egy nagyobb baráti ünneplésre is a szörfdeszkák közé. Kipróbáltuk.

Újra Budapesten a harmincadik születésnapját ünneplő NYHC legenda, Sick of it All! A vendég az angol Broken Teeth, valamint az ausztrál Crowned Kings lesz a kultikus zenekar előtt a Dürer Kertben, március 10-én.

Budapest az elmúlt években hatalmas változáson ment keresztül. Egy sok szempontból egyre élhetőbb város, ami lüktet, magába szív, amiben még eltévedni is jó. Egy hely, ami folyamatosan változik, megújul. Ez az Új Budapest.

Hogyan alakultak át a város mindennapjai? Hogyan alakult át a mi életünk, mi az amit szeretünk, és mi az, amiben még sokat kell fejlődnünk?

Három meghívott (Böszörményi Nagy Gergely, Szőke Gergő, Vitézy Dávid), akik sokat tettek és tesznek azért, hogy Budapest valóban egy élhető világváros legyen. Csütörtökön Cultivo az Ötkertben.

Taxisháború lesz Budapesten március 10-én az A38-on. Egy egészen különleges produkció, aminek két vezéralakja a dEUS frontembere, TomBarman, illetve a fiatal szaxofonos sztár, RobinVerheyen. Kettejük meglepő együttműködéséből született a TaxiWars, ez a húzós, laza, groove-os jazzkvartett. Táncos szving, groove-os funk, cool, hiphop, kísérletezés és hagyomány keveredik a TaxiWars nagyon szabad és nagyon energikus zenéjében.
Péntek

Egy gyakorlott budapesti azt gondolná, hogy az igazán jó helyek általában eldugott kis utcákban, a fényképezkedő turistáktól távol vannak. Legtöbbször ez igaz, kivétel azonban mindig van. Ilyen a Szent István tér és a Sas utcai sarkán található Pékery, amelyet első ránézésre a pékség kategóriába tennénk, a valóság viszont ennél sokkal összetettebb. A hely az egy utcányira található Gelarto Rosa testvére, ezért jó néhány étel rózsa alakú, a választékban egész nap reggelik, pékáru, szendvicsek, sütik és különböző tapas jellegű fogások találhatóak, a nyárra pedig igen izgalmas dolgokat terveznek.

Lékó Tamás 1998 óta portréfotós. A New York-i Milk Studiosnak is dolgozott, jelenleg a Recorder, a Sport and Life és a Presztízs magazinnak készít fotókat. 2010-ben POP, 2013-ban Pop goes the World címmel nyílt kiállítása.
A Pop Life kiállításon 2011 és 2015 között készült munkái nézhetőek végig.

A LoveBug Vintage szalonban ismét izgalmas vásár és érdekes programok várnak. Pezsgőzve mazsolázhatsz a legújabb tavaszi vintage kincsek között: ruhák, pulcsik, zakók, dzsekik, turbánok, csizmák, antik és ásványos ékszerek, napszemüvegek, oversize és skinny cuccok, farmer, bársony és minden, ami rojt vagy bőr.

Az éppen most 20 éves Trainspotting, a '90-es évek egyik legnagyobb popkult filmje mindössze 5 vetítés erejéig visszatér a vászonra a Bem Moziban!

Válaszd március 11. és 13. között a Bem Mozit.

Ismét lesz NinjaBlade buli, amely a Bladerunnaz és a Ninjabreakz szervezőcsapatok közös sorozata. A második felvonáson a veterán E-Z Rollers érkezik, régisulis, laza drum & bass szettel, Krafty Kuts pedig breakbeat töriórát tart az Akváriumban pénteken.

Brian May, a legendás Queen együttes gitárosa mindig hangsúlyozza, hogy milyen szívesen tér vissza Budapestre zenészként és magánemberként is. Minden bizonnyal belőle is sok emlék tör majd fel, amikor március 11-én és 12-én a londoni West End és a New York-i Broadway legújabb, legnagyobb sztárjával, Kerry Ellis-szel lép majd fel a Budapest Kongresszusi Központban.

Az elektronikus zene egyik legendás alakja, a bécsi székhelyű PeterKruder egész estés utazásra hív az Akvárium Klubba.

Kruder 1990 óta aktív DJ is, a több mint két évtizedes tapasztalatával pedig elérte, hogy a világ minden táján elismerik kifogástalanul mixelt és ötletesen válogatott szettjeit. Ha egy igazán gondosan összerakott, minőségi szettre vágysz, mindenképp az Akváriumban a helyed.
Szombat

A napfelkelte az a jelenség, amiért elméletben sokan rajongunk, de jóval kevesebben vagyunk hajlandóak reggel 6-kor kimászni érte az ágyból. Ha te is ezt a tábort erősíted, de szereted a napot egy kiadós reggelivel indítani, van egy jó hírünk: nem kell hajnalok hajnalán sokáig kóborolnod, ha beülnél valahova munka vagy suli előtt, hiszen Budapesten nincs hiány a korán nyitó reggelizőhelyekből, ahol alaposan feltankolhatsz, mielőtt belevetnéd magad a rád váró feladatokba.

A márciusi DIP Design Vásár alkalmával a tervezők bemutatják a tavaszi újdonságaikat, lesz Urban:Eve bloggertalálkozó és Plant Together növényültetős program is szombaton.

Újra egyesítik erőiket, és adnak egy kis motivációt az ország leglazább kufárjai, hogy megkezd a tavaszi nagytakarítást, nem máshol, mint a gardróbodban: Nagy Tavaszi Lakásvásár lesz a FogasHázban.

A progressivepsytrance atyja, Atmos egész munkásságát bemutatja egy 3 órás setben az A38-on.

Olyan számokat hallhatok szombaton, amiket esetleg már nem is játszik, és van jó pár, ami nemrég lett kész.

Frank & Tony első alkalommal látogat el Budapestre, mindjárt a FogasHáz falai közé. A legendás Brooklyn-i klub, az Output rezidensei világhírűnek számítanak a szcénában. Turnéjuk magyarországi állomásán is tolják majd a rájuk jellemző, house-zenéket március 12-én.Vasárnap

„Érzelmes extrémitás, kiszakadó lélek és józan racionalitás, akár egy szál gitáron (vagy ukulelén) is előadható dalok, és végsőkig kidolgozott hangszerelés, tábortűz-romantika és nadrágszár-lobogtató basszus, vonósnégyes és kifacsart elektronika, finom irónia, metsző szarkazmus és mély emberi drámák a szövegekben.” – írják magukról a Honeybeast tagjai. Vasárnap a Barba Negrában lépnek fel.

David Lynch

Arany Pálma-díjas, amerikai filmrendező, producer, zenész és vizuális művész. A Veszett a világ, a Radírfej, a Kék bársony és a Dűne című ingergazdag filmek rendezője, a híres Twin

Peaks
című televíziós sorozat megálmodója. Vasárnap az Aurórában rendeznek egy bulival egybekötött estet a tiszteletére.