A város egyik legkreatívabb, hiánypótló fine dining étterme februárra új koncepciót és külcsínt kapott. A nagyszerű fogások, a lelkesedés és profizmus megmaradt, viszont Fehér Gábor, a hely tulajdonosa és egyben séfje egy külföldi út után döntött úgy, hogy az eddigi skandináv stílus helyett szexibb enteriőrre vált.

Őszintén szólva, nekünk az előző Esca is nagyon tetszett, de szeretjük, ha az alapvetően jó dolgokat továbbgondolják, s ahelyett, hogy hátradőlnének, a folyamatos fejlődés a cél. Így van ez a Dohány utcai stúdióétteremnél is. A fehér falak feketére váltottak, ám belépve valamiért mégis tágasabbnak tűnik a hely. A belmagasság nőtt, a pult vízszintbe került, a vendégtér hátsó részébe. Ezzel kapcsolatban pedig nem ez az egyetlen változás: még jobban ráerősítettek a borkínálatra, a vacsorák minden fogásához párosítanak egy ahhoz passzoló tételt.

Sőt, a koktélos vonal is megérkezett az Escába. A dolgozók ugyanis elvégeztek egy tanfolyamot a London Academy of Bartenders-ben, tehát ha valaki a borok helyett fantáziadús koktélokra vágyna, már ez is megoldott.

Ami a koncepciót illeti: az ebédmenü/vacsoramenü vonalból a vacsora maradt meg: a hely 17-22 óráig vannak nyitva. A menü – mely 2 ételsort tartalmaz, plusz extra fogásokat – kéthetente változik, a Facebookon elérhető lesz, így előre kinézhetjük majd, hogy mit ennénk az Escában vacsorára. Számíthatunk ugyanúgy remek halételekre, friss zöldségekre, mutatós és különleges ízvilágú fogásokra, közvetlen hangulatra és pár méterre tőlünk készülő ételere.