Gyakorlatilag már mindennapos látvány, ahogy Charlize Theron testőrök és felhajtás nélkül sétál az V. kerület utcáin, ám még mielőtt Ryan Gosling és Rosamund Pike is felfedezi a várost, két Oscar-díjas színész forgat majd Budapesten. Tom Hanks a Da Vinci-kód következő részének további felvételei miatt érkezik hozzánk, míg Penélope Cruz a Spanyolország királynője című filmben szerepel majd. Sőt, a 12 majom sorozat második évadjának előzetesében is feltűnik Budapest.

2016 elején már írtunk róla, hogy előreláthatólag mely világsztárok látogatnak meg minket egy-egy forgatás miatt, ám úgy tűnik, a lista tovább bővül. Pedro Almodóvar egyik legkedvesebb spanyol múzsája, Penélope Cruz a Spanyolország kiránynője című filmet forgatja majd, melyben Budapest a mediterrán országot alakítja majd. A sztori szerint a főváros az ’50-es évek spanyol filmstúdióinak hangulatát hivatott visszaadni, a rendező, Fernando Trueba Budapestet találta a legideálisabb helyszínnek. Minden bizonnyal a Torrente-filmekből megismert Santiago Segura is feltűnik a filmben, így az is lehet, hogy a legtöbbször a pitiáner, kétbalkezes rendőr karakterét magára öltő Segura is meglátogat majd minket a gyönyörű spanyol színésznővel.

Tom Hanks tavaly hosszabb időt forgatott Magyarországon, azonban Ron Howard, az Inferno rendezője pár jelenet korrekciója miatt újabb forgatást szervez Budapestre, s ezért az egész stáb újra a fővárosba érkezik. Velence, illetve Firenze utcáit alakítja majd a város.

További érdekesség, hogy a 12 majom című sorozat második évadának előzetesében megjelenik a Lánchíd. Még csak február van, de ennyi szuperprodukcióra és világsztárra számíthatunk – várjuk a további híreket, hiszen egyre több rendező fedezi fel a Budapestben rejlő lehetőségeket.