A Time Out London közölt a napokban egy cikket Budapestről, melynek témája: melyek azok a dolgok, amiket Budapesten lehet csinálni, Londonban pedig nem. 6 pontot sorolnak fel, és egy történelmileg, kulturálisan és éjszakai életben gazdag fővárosnak, valamint gyöngyszemnek titulálják Budapestet.

Azzal érvelnek a látogatás mellett, hogy a magyar főváros csak pár órányira van, ezért könnyű repülővel átruccanni, majd felteszik a kérdést, mi az a 6 dolog, amit az angolok fővárosukban nem tudnak csinálni, de Budapesten igen.Elsőként a történelmi termálfürdőket nevezik meg. Angliában egy egész várost (Bath) neveztek el a fürdőkről pár termálja miatt, ehhez képest Budapest a több mint 120 melegvizű forrásával a legnagyobb fürdőváros a fővárosok között. Elmeséli, hogy a fürdőélet a római korból maradt itt, és bár Caesar korabeli fürdőt már nem találunk, de a 16. századi török hódoltság idejéből ránk maradt számos termál. A portál lenyűgőzőnek tartja a patinás, oszlopokkal tarkított Gellértet, a 15 fedett medencével bíró Széchenyit, és előnynek tartja, hogy itt nem hűl ki 15 perc után a víz, mint otthon a kádban.

Következő szempont az olcsón ivás. A pubkultúra Londonban is említésre méltó, de azért nem olcsó mulatság. Ellenben az angoloknak a budapesti árak nem számottevőek, a cikk ezért méltatja a pesti italárakat. És ha már alkohol, akkor ezeket az italokat mindenképpen az omladozó épületekben működő romkocsmákban fogyasszuk el. Ez a harmadik pont. A Time Out a VII. kerületet és a szupertrendi romkocsmákat emeli ki, egyediségükkel, kopott bútoraikkal és különleges fényeikkel. Az ingyenes wifi pedig jól jön, ha egyből feltöltenénk az Instagramra az itt készült fotókat.

A 4. pont a listán a kihagyhatatlan magyar gulyás. Ilyet Londonban is találni, de össze sem hasonlítható a házias, húsban gazdag hagyományos magyar étellel. A Time Out 5. javaslata a Parlament megtekintése, az impozáns folyóparti épület az angolok sajnálatára nagyobb, szélesebb és hosszabb, mint a londoni, ezért (is) látni kell.Az utolsó és talán a legmeglepőbb budapesti úticél az a gyermekvasút. A gyerekek által üzemeltetett bájos vasút a budai hegyekben állomásozik, ahol tíz év körüli gyerekek kezelik a lámpákat és a kapcsolókat, és utazás közben 11 km hosszan remek kilátás nyílik a városra. A gyermeki szalutálást pedig roppant udvarias gesztusnak tartja az újságíró.