Az Olvasásklinika és a Móra Könyvkiadó meglepetéssel köszöntötte a budapestieket karácsony apropóján. A Pusztaszeri út sarkán a kerítésre egy karácsonyi könyvespolcot rögzítettek, ahonnan bárki válogathat, és elvihet egyet az ingyenes kötetek közül.

„Az ünnepi együttléthez nemcsak a finom falatok és a családi együttlét, hanem egy jó kis bevackolós olvasás is hozzátartozik. Szerettük volna azok figyelmét is felhívni erre, akik hajlamosak szinte átszaladni ezen a meghitt időszakon, ezért kicsiknek és nagyoknak egyaránt elrejtettünk néhány remek olvasnivalót a rögtönzött karácsonyi könyvespolcunkon” – nyilatkozta a kezdeményezésről Sándor Fruzsina, az Olvasásklinika szakmai vezetője.

Az Olvasásklinika csapata a Móra Könyvkiadóval közösen karácsony hetében minden reggel feltölti a saját kezűleg készített könyvespolcot. "Kicsit izgultunk az első reggelen, hogy majd a pára kárt tesz a könyvekben, amíg felfedezik őket a leendő olvasók. Szerencsére azonban alig néhány óra alatt minden kötet gazdára talált. Reméljük, hogy minél többen élik meg az olvasás örömét velünk!" – tette hozzá a főszervező.