A legtöbb nő ráeszmélt, hogy igazán férfias és szexi, ha valakinek csinos és karbantartott szakálla van, a férfiak pedig élvezik, hogy borotválkozás nélkül is van élet. De még milyen! Abraham Lincoln, Gandalf és Kossuth Lajos után szabadon, igényesen. A rendszeres borbélyhoz járás, vágás mellett pedig jó beiktatni még egy napi rituálét, ez pedig a szakállolaj használata. Meg is ismerkedtünk eggyel a műfajból, mely az African Spa nevet viseli és egy 12. kerületi ház alagsorában, egy kozmetikai műhelyben készül.

Egészen hirtelen robbant be Budapestre a szakáll és ezzel együtt a borbély kultúra. Először furcsán néztünk azokra az ismerőseinkre, akik úgy döntöttek, hanyagolják egy időre a sima, arcszesszel puhított arcot, mára viszont mindenkinek van olyan férfi ismerőse, aki kisebb-nagyobb, sűrűbb-hiányosabb szakállal bír. Amellett, hogy nagyon maszkulin és szexi az arcszőr, sok odafigyelést igényel, hogy csillogó, puha és „kényelmes” legyen. Sokan panaszkodnak arra, hogy viszket, hiszen kiszáradhat alatta vagy lehet eleve érzékenyebb a bőr és így tovább.

Orbán György már a divathullám előtt is a szakáll híve volt. Sokat olvasott, nézelődött az olajokról és mindig irigykedve figyelte a nemzetközi szcénát, hogy mennyire el vannak kényeztetve nyugaton a férfiak e tekintetben. Sokat utazott, volt szerencséje 1,5 évet Afrikában tölteni, ahol megismerkedett a különböző multifunkcionális növényi olajokkal. Kókusszal, avokádóval, ricinussal, melyet az afrikai népek a mindennapi életben előszeretettel használnak. Főzéshez, szépségápoláshoz is. Amióta itthon is megy a DIY mozgalom, egyre többen használják bizalommal az illó és alap olajokat. Az African Spa megálmodója is sokat kísérletezett, míg megtalálta a helyes arányokat és receptúrát ahhoz, hogy igazán tápláló, kellemes illatú, dermatológiailag is kifogástalan, igényes termékkel álljon elő.

A már sokat látott budai „szakállolaj manufaktúra” polcai roskadoznak a különböző olajoktól és akár egy kémiai labornak is gondolhatnánk első látásra. Fontos hozzátenni, hogy nem egy sufnitunning dologról beszélünk, az African Spa szakállolajok megfelelnek minden magyar és EU-s minőség biztosítási szabálynak. Minden kis üvegcse bejegyzett, vonalkóddal ellátott termék.Jelenleg 4 illat létezik, a nehezebb, fűszeres animálistól a frissig, továbbá egy illatmentes azoknak, akik nem feltétlenül szeretnék illatukkal keverni az olaj aromáját. Mindennapos használatra lett kitalálva, 4-8 cseppet kell bemasszírozni a szőrbe, hossztól függően.

Ami fontos, hogy már néhány napos borostára is mehetnek az illatos kozmetikumok. Jelenleg üzletben még nem találod meg őket, rendelni lehet a termékeket. És a borotválkozás-mentes novemberben ajánlatos is.

African Spa web African Spa Facebook