Mi az: a szabadban kell csinálni, köze van az evéshez-iváshoz, lehet romantikus, ellazíthat, nagy társaságokkal is tökéletes, és eddig nem nagyon volt ilyen Budapesten, bár nagyon sokan szerették volna? A helyes válasz: a szabadtéri mozi, amiből most lett egy a városban, mégpedig a Hajógyári sziget golfpályáján. A tervek szerint minden kedden lesz vetítés, utána pedig lehet maradni bulizni.

Ha nagyon gondolkodunk, akkor sem tudunk olyat, ami még ne lenne Budapesten. Ezért mindig furcsa volt, hogy pont az nem jut senkinek eszébe, hogy mennyire jó lenne nyári estéken a szabadban mozizni, esetleg eltüntetni közben egy üveg bort, mellé meg, például, egy hot dogot. Persze alternatív vetítések és különböző próbálkozások eddig is voltak, de ezek általában nagyon limitált férőhellyel működtek, és a helyszínek sem voltak az igaziak.

Végre valaki elhatározta, hogy betömködi a Grand Canyon méretű piaci rést, és csinál egy olyan kertmozit, ahol van étel, ital, popcorn, a film után pedig lehet maradni bulizni. Mindezt pedig a Hajógyári-sziget golfpályáján, a Golftanyán tette meg, amely minden kedden este átalakul, és nagy szeretettel vár mindenkit, aki valami másra vágyik, mint a Madách tér, vagy a Király utca.

Az első vetítés - ami amúgy egy régi Chevrolet kisbuszból történik - kétszáznál több nézővel zajlott, és az Indul a Bakterház című film volt porondon. Annak ellenére, hogy első alkalom volt, technikailag is minden a terv szerint ment, és a résztvevők is nagyon élvezték, hogy mozizás közben fröccsözhetnek a fűben.

Ételfronton egyébként nagyon izgalmas megoldás született: a filmhez piknikkosarakat rakhatunk össze magunknak olyan arányban, ahogy mi szeretnénk. Ezt a Pikink Járat nevű projekt keretein belül történik, akik főállásban is foglalkoznak ilyesmivel. A választékban olyan jóságokat találunk, mint a lazacos bagel (1250 Ft), a brie sajtos mini baguettini 550 Ft, a házi érlelt sonkás mini baguettini (650 Ft) Chocolate Chip cookies (250 Ft). A pop-cornt és a pokrócokat a Kertmozi csapata biztosítja a 2000 Ft/fős jegyár ellenében.

A következő vetítés jövő kedden lesz, de hogy mi kerül a vászonra, azt még nem áruljuk el. A részletekről itt lehet többet megtudni. A jövőben olyan filmeket lehet itt nézni, mint a Grindhouse: Halálbiztos, vagy a Sziget ideje alatt a Macskajaj.

UPDATE: Bezárt