Egy elhagyatott bérházban nyílt meg a budapesti bulinegyed legújabb szórakozóhelye. A VII. kerületi Klauzál utcában berendezett EXTRA különlegességét a nem elszállós árai mellett a belső enteriőrje adja, melyben az átlagos romkocsmás stílusjegyek az elegáns ízléssel keverednek.

Az újhullámos romkocsmás irányt első látásra a nyers téglafalak jelentik, melyek közé egy kis életet csempésztek a parkettával, a dús növényzettel és az előtérben lebegő tucatnyi piros esernyővel.

Az EXTRÁT esti alapozó helynek szánják, ahol olyan váratlan dolgok történnek, hogy a vendégeknek eszükbe se jusson továbbállni. A bizonyos meglepetésszerű események nem mindegyike publikus még, de annyit azért elárulhatunk, hogy a szervezők elképzelése szerint hamarosan tematikusrendszerben váltják egymást a programok a moziesttől kezdve a pop up store-okon át az élő koncertekig és a kreatív művészvilág bemutatkozásáig. És akkor még nem említettük a táncosokat, akik a Sakáltanya című filmmel ellentétben a pult helyett bárhol felbukkanhatnak majd az épületben. Ami viszont már most biztos, hogy csütörtökön, pénteken és szombaton DJ pakolja a zenei alapokat.

Az EXTRA-nak van egy emeleti része is, ahol egy kisebb szoba, egy VIP- és egy nagyobb rendezvényterem található egyedi díszítésű grafikákkal a falakon. A termek összesen 260 főt képesek befogadni, egyébként az egész hely 400-450 vendégre kalibrált.

Ha Budapest egyik leghosszabb pultjánál (amit amúgy cseppmentes vörösréz borít), szeretnél rendelni, abban az esetben is a Klauzál utca 15-be kell ellátogatnod: itt csapolják a legjobb cseh és belgasöröket, de a longdrinkekre és a minőségi borokra vágyakozók sem maradnak szomjasak. Elég látványos eleme lett a dizájnnak az óriási betűkből álló, a pult fölé lógatott EXTRA felirat is, ha netán véletlenül elfelejtenéd, hogy éppen hol vagy.

Ami a bevezetőben említett „bulibarát” árakat illeti, igyekeztek a környékbeli helyekhez igazodni, és mind minőségben, mind mennyiségben jobbat nyújtani. A népszerűbb italok közül egy pohár vodkaszóda és rumoskóla 790 forintba kerül, akárcsak a whiskeykínálat nagy része. Egy korsó Staropramenért 690-et, a kedvelt búzasörért, a Hoegaarden-ért 850 forintot kérnek, a törzsvendégeknek pedig állandó kedvezménykártyát biztosítanak.

A kulináris élvezetek hajszolói az étlapról választhatnak a kiadós ételek mellett könnyedebb fogásokat is. A hely egyik specialitásának a 100%-os marhahúsból készült EXTRA burger számít, mely nem csupán a neve, hanem a mérete miatt is kiérdemelte a jelzőt. Az EXTRA klubszendvics, a csirkeszárnyak, a bajorkolbászok és a különféle saláták társaságában további 30-féle étel egészíti ki a választékot, plusz a konyhához tartozik még az épület bejáratánál található pizzéria is, ha esetleg a kerek olasz tésztára fanyalodna rá az éhes vendég.

A pénteki megnyitón a tulajdonosok elmondták, hogy egy extravagáns, de megfizethető közösségi helyet szeretnének teremteni, és a jövőben felkarolni a feltörekvő művészeket, zenészeket. Terveik között szerepel emellett egy 50 fős hostel kiépítése, melynek minden szobája saját sörcsappal (!) rendelkezik, hogy egyedi partyhostel legyen, továbbá a fejlesztéseik során a kisgyerekes szülőkre is gondolni fognak.