Különleges dizájnnal hívja fel a figyelmet az idei strandszezonra a Budapest Gyógyfürdői Zrt. Az egyik 7-es busz speciális belső és külső dekorációt kapott: a busz oldalán strandos életképet láthatunk, míg belül mentőövek lógnak, „füvesítés" került a padlóra, és további látványos megoldásokkal díszítik egy hónapig ezt a járatot.

Az unalmas várakozást most felválthatja a kíváncsiság: vajon a „strandos" 7-es busz gördül majd be a megállóba? Június 7. és július 8. között valószínűleg még azok is felszállnak erre a járatra, akiknek már rég kimaradt az életükből az Újpalota-Albertfalva vasútállomás szakasz. Az állandó zúgolódás ellenére a budapestiek igenis szeretik a tömegközlekedési eszközök olyan időszakos különlegességeit, mint például a nosztalgia járatokat vagy a Dallamos Villamost.

A kicsinosított hetes a budapesti strand- és fürdőkultúrára hívja fel a figyelmet. A kedvezőbb lehetőségek érdekében idén is él, hogy a kitűnő bizonyítványt hozó általános iskolásokat ingyenes strandbelépőkkel jutalmazzák. A Csillaghegyi Strand egységes 900 forintos áron látogatható egész nyáron, míg a zuglói Paskálra is olcsóbban juthatunk el, mint egy mozijegy ára (1200 forint).

Az idei évben is rész vehetünk a Strandok Éjszakáján, július 31-én, pénteken tartják a magyar fürdőkultúra napját, változatos programokkal. Addig is itt lesz nekünk a jakuzzival, csúszdával, füves plázzsal felszerelt 7-es busz. Ha a légkondi jól működik, biztosan megyünk vele egy kört!