Június 11-14. között fergeteges sörünnep köszönti a nyarat a Budai Várban: az ötödik jubileumát ünneplő Sörfesztivál több mint 200-féle sörkülönlegességgel, 16 hazai és külföldi fellépővel, valamint színes gasztronómiai kínálattal vár. Az idei fesztivál vendége Belgium, így exkluzív belga sörökkel is megismerkedhetsz.

A Budai Vár gyönyörű díszkivilágításáról híres Oroszlános udvara, valamint a korábban várpiacként funkcionáló Hunyadi udvar ad helyszínt az V. Jubileumi Sörfesztiválnak, mely kategóriájában az ország első számú sör- és gasztrofesztiválja. A rendezvény a sör szerelmeseinek Kánaánja lesz: a hazai kézműves sörfőzdék mellett − az előző évekhez hasonlóan − az ország vezető sörgyártói is képviseltetik magukat, így például szerepel a Borsodi, a Dreher és a Heineken is az idei fesztiválon. A nemzetközi ízkavalkádot továbbá cseh, szlovák, szlovén, német, osztrák, angol és ír sörök is színesítik, a lágyabb ízek kedvelőit pedig a Cider Liget várja ismét.

"Minden jó sör egy helyen így jellemezhetném az idei fesztivált. Idén is sikerrel valósul meg az, hogy a világ meghatározó sörei egy helyen, a Budai Várban, az V. Jubileumi Sörfesztiválon találkoznak, mely páratlan jelenség a magyar sörkedvelő közönség számára. Ezt szeretnénk bemutatni az ország vezető sörgyártói, valamint a hazai sörfőzdék közreműködésével. A fesztivál rengeteg meglepetést tartogat a résztvevők számára, annyit viszont már most elárulok, hogy olyan exkluzív sörkülönlegességekkel készülünk, melyek sokak számára eddig ismeretlenek vagy elérhetetlenek voltak" – mondta Kurucz Dániel, az V. Jubileumi Sörfesztivál egyik főszervezője.

Az izgalmas sör- és gasztroélmények mellett hamisítatlan, hajnalba nyúló utcabál hangulat várja a szórakozni vágyókat. Csütörtökön a Magna Cum Laude adja meg a ritmust, valamint fellép RakonczaiImre zongoravirtuóz, aki most először ad koncertet a Várban, rekeszizmokról pedig a Dumaszínház oszlopos tagja, HadháziLászló gondoskodik. A pénteki nap házigazdája a TotalDanceFestival, így az igazi retro hangulatért Dr. Alban, a Kozmix, az UFO és a Groovehouse felelnek. Szombaton minden korosztály igényeinek megfelelő zenei kínálat várja a közönséget: színpadra lép a NeotonFamília, NagyFeró és a Beatrice, valamint a Strikers. Vasárnap a Sárkánylányok Tűzzsonglőr Csapat műsorával, illetve Kis Grofó és a Bohémian Betyárs koncertjeivel zárul a rendezvény.

A hagyományokhoz híven idén is lesz kijelölt vendégország. Ezúttal Belgiumra esett a szervezők választása, így a helyszínen kialakított Belga Udvarban lehetőség nyílik a belga sör és csokoládé számos fajtájának megízlelésére. A környezettudatosság jegyében a vendégek betétdíjas korsókban kérhetik a minőségi söröket, a hölgyek kedvéért pedig idén először limitált számban kapható majd a 4 dl-es pohár is.
A rendezvényre napijegy és teljes bérlet egyaránt váltható.